Kraft Foods ar putea primi un teren mai mare în Braşov pentru a nu închide fabrica Poiana

Autorităţile locale din Braşov vor să pună la dispoziţia producătorului de dulciuri şi cafea Kraft Foods România un teren cu o suprafaţă mare în oraş, astfel încât compania să îşi poată extinde activitatea şi nu să relocheze operaţiunile în străinătate.

335 afișări
Imaginea articolului Kraft Foods ar putea primi un teren mai mare în Braşov pentru a nu închide fabrica Poiana

Kraft Foods ar putea primi un teren mai mare în Braşov pentru a nu închide fabrica Poiana

"Am avut o discuţie, ieri (joi - n.r.), cu liderii de sindicat de la Kraft, care mi-au solicitat să intervin pentru a nu-şi pierde locurile de muncă. De la ei am aflat că argumentul principal pentru care se doreşte închiderea fabricii este că aceasta se află în centrul oraşului şi că are un spaţiu prea mic. Dacă se pune problema de spaţiu, municipalitatea este dispusă să le pună la dispoziţie un teren mai mare pe raza municipiului", a declarat vineri, primarul Braşovului, George Scripcaru.

Kraft Foods România a anunţat, miercuri, că va închide până la sfârşitul anului viitor fabrica de ciocolată din Braşov, singura unitate de producţie a grupului Kraft în România, la care lucrează circa 440 de angajaţi, activitatea urmând să fie relocată în alte fabrici ale companiei.

Sindicaliştii l-au anunţat pe primar că în curând vor începe negocierile privind salariile compensatorii. Angajaţii s-au arătat nemulţumiţi de contractul colectiv de muncă, potrivit căruia vor primi şase salarii brute (pentru o vechime în muncă mai mică de 20 de ani) sau nouă salarii brute (peste 20 de ani de vechime în muncă).

În ceea ce priveşte marca "Poiana", primarul consideră că aceasta are strânsă legătură cu Braşovul.

"Poiana este un brand încă înainte de venirea celor de la Kraft, care l-au folosit şi l-au fructificat. Voi afla care este situaţia juridică a acestui brand şi voi face tot ce este legal permis pentru a-l menţine la Braşov", a spus Scripcaru.

Compania este prezentă pe piaţa românească din anul 1994, când Kraft Foods International, din SUA, a achiziţionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Braşov.

Compania americană Kraft Foods are venituri anuale de peste 37 miliarde de dolari, numără peste 100.000 de angajaţi şi deţine peste 180 de unităţi de producţie, la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici