L'Oréal reclamă două firme care îi imită parfumurile

Curtea de Justiţie a Comunităţii Europene (CJCE) de la Luxemburg va lua o decizie, în 10 februarie, într-un caz în care grupul L'Oréal reclamă două societăţi britanice care comercializează o serie de parfumuri care imită atât ambalajele cât şi mirosul parfumurilor firmei franceze.

256 afișări
Imaginea articolului L'Oréal reclamă două firme care îi imită parfumurile

L'Oréal reclamă două firme care îi imită parfumurile

Grupul L'Oréal produce şi comercializează, printre altele, parfumurile Trésor, Miracle, Anaϊs-Anaϊs şi Noa-Noa. Pentru fiecare din aceste parfumuri, L'Oréal este titularul mărcilor înregistrate.

În Marea Britanie, societăţile Malaika Investments Ltd şi Starion International Ltd comercializează o serie de parfumuri care imită atât ambalajele cât şi mirosul parfumurilor societăţii L' Oréal, fără însă ca aceste asemănări să inducă în eroare comercianţii sau publicul. În vederea comercializării propriilor parfumuri, cele două societăţi britanice comunică distribuitorilor liste comparative în care sunt prezentate caracteristicile propriilor produse prin referire la parfumurile grupului francez.

L'Oréal a introdus o acţiune în faţa instanţelor britanice împotriva celor două societăţi, invocând că i-au fost încălcate drepturile cu privire la mărcile sale înregistrate din cauza, pe de o parte, a utilizării listelor comparative şi, pe de altă parte, a comercializării acestor produse în ambalaje care imită cele folosite de L'Oréal.

Instanţa britanică sesizată cu litigiul a solicitat Curţii de Justiţie să interpreteze anumite dispoziţii din Directiva 89/104/CE privind mărcile comunitare, în special dacă aceasta permite unei societăţi comerciale să utilizeze o marcă aparţinând unei societăţi concurente în scopul de a compara caracteristicile produselor acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici