La 5 ani de la Colectiv, răspunsurile se lasă aşteptate

  • La 5 ani de la Colectiv, încă nu există sentinţe definitive pentru vinovaţi
  • Un lanţ uman a pornit de la Curtea de Apel şi s-a oprit la clubul Colectiv
  • Participanţii au cerut dreptate pentru cele 65 de victime şi pentru cei 164 de răniţi
107 afișări
Imaginea articolului La 5 ani de la Colectiv, răspunsurile se lasă aşteptate

La 5 ani de la Colectiv, răspunsurile se lasă aşteptate

Au trecut 5 ani de la tragedia de la Colectiv şi încă nu am primit răspunsuri. Prietenii şi rudele victimelor au organizat lanţ uman care a început la Curtea de Apel, unde de ani de zile se judecă dosarul.

„Sunt 5 ani şi nu vrem să uităm, se pare că unii oameni au uitat. Nu putem să punem presiune pe justiţie, dar justiţia trebuie să fie făcută într-un timp rezonabil, 5 ani nu mai începe să sune a timp rezonabil”, spune Diana, una dintre participantele la lanţul uman.

„Este vorba de justiţie, nu-şi face datoria. E un semnal că încă, la 5 ani de la această dramă, nu se întâmplă nimic”, spune şi Sorin.

Lanţul uman s-a încheiat la Clubul Colectiv. Participanţii au purtat candele în memoria celor 65 de oameni care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

La fosta fabrică Pionierul au depus flori şi au aprins mii de candele, iar fotografiile tuturor celor 65 de victime au fost aduse în faţa clubului. Amărăciunea participanţilor e cu atât mai mare cu cât, nu numai că nu există sentinţe definitive pentru vinovaţi, dar Cristian Popescu Piedone, acuzat în dosar, a candidat şi a fost ales primar.

„Şi între timp se pare că se aşterne uitarea, cădem în aceleaşi vechi obiceiuri, avem oameni care nu-şi asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat atunci. Mai mult, un primar care nu numai că face parte din dosarele Colectiv, dar a avut tupeul să candideze şi a fost ales, adică se pare că uităm”, mai spune Diana.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici