La 75 de ani, a vândut totul şi va trăi într-o eternă croazieră

Începând din noiembrie, californiana Sharon Lane, în vârstă de 75 de ani, va naviga pe mările în jurul lumii timp de trei ani, cu credinţa că ”poate voi ajunge să locuiesc în altă ţară. Nu ştiu, limita mea este cerul".

8184 afișări
Imaginea articolului La 75 de ani, a vândut totul şi va trăi într-o eternă croazieră

Sharon Lane

Când a aflat că mai puţin de 100.000 de dolari ar fi suficienţi pentru a trăi într-o croazieră timp de trei ani, nu s-a gândit de două ori: a decis să-şi vândă marea majoritate a activelor – 95%, mai exact – pentru a se bucura de călătoria lungă în jur. lumea.

Este povestea californianei Sharon Lane, o profesoară de limbi străine pensionară, în vârstă de 75 de ani, care va pleca de la Istanbul pe 1 noiembrie la bordul MV Gemini, o navă mare de pasageri operată din 2021 de compania turcă Miray Cruises.

În următoarele 36 de luni, femeia va putea astfel să atingă, una după alta, toate principalele destinaţii maritime de pe planetă: un vis cu ochii deschişi pentru un mare pasionat de călătorii precum estea ea.

„Ceea ce prefer sunt de fapt zilele în care navigăm sau traversăm oceanele, iar asta mă entuziasmează”, a precizat femeia sâmbătă pentru CNN, dezvăluind totuşi că aşteaptă cu deosebită emoţie escalele din Scoţia şi Irlanda, de unde presupune că strămoşii săi proveneau.

Nu o interesează luxul: în ciuda şederii foarte lungi pe MV Gemini, ea şi-a rezervat una dintre cele mai ieftine cabine de pe navă pentru aproximativ 30.000 de dolari pe an. „Scopul meu este să scriu ceva în fiecare zi”, a spus ea.

În schimb, exclude a priori întâlnirea cu un nou suflet pereche: „Nu se va întâmpla şi nu-mi pasă. Este complet ieşit din gândurile mele. Vreau doar să-mi fac prieteni”,

„Poate voi ajunge să trăiesc în altă ţară. Nu ştiu, limita mea este cerul”, încheie doamna Lane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici