La concurenţă cu oferta de pe litoral: Faleza Dunării din Corabia, transformată în plajă de doi antreprenori din oraş

Doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat de la Primărie o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8467 afișări
Imaginea articolului La concurenţă cu oferta de pe litoral: Faleza Dunării din Corabia, transformată în plajă de doi antreprenori din oraş

La concurenţă cu oferta de pe litoral: Faleza Dunării din Corabia, transformată în plajă de doi antreprenori din oraş

Nisip, umbreluţe, şezlonguri şi răcoritoare la discreţie reprezintă o ofertă ce poate fi găsit nu pe malul mării, ci pe cel al Dunării, la Corabia.

Doi antreprenori din localitatea olteană au ales să pună în valoare frumuseţea naturală a zonei şi au concesionat malul râului de la Primărie. Au adus nisip cu camioanele de tonaj, iar acum corăbienii se pot bucura de o zonă de agrement în toată regula.



Doi investitori au luat plaja prin concesiune şi o amenajează, în zona Falezei Dunării. Au adus nisip, au pus umbreluţe şi şezlonguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene şi finalizat anul trecut, este o altă atracţie a oraşului de la Dunăre, în sezonul virtual.

Reprezentanţii Primăriei Corabia au declarat că, până în prezent, au fost depuse 20 de cereri pentru andocarea ambarcaţiunilor în Portul Turistic Corabia.



Potrivit acestora, taxele percepute sunt în funcţie de categoria ambarcaţiunii şi perioada pentru care aceasta va sta în port. Astfel, pentru un skyjet, tariful pe o zi este de şase lei, pe o lună - 100 lei, pe trei luni - 300 lei, pe şase luni în sezon - 400 lei şi şase luni în extrasezon - 200 lei, iar pe un an - 600 lei.

Aceleaşi tarife vor fi percepute şi pentru ambarcaţiuni sub şase metri.

Pentru ambarcaţiunile între şase şi 11 metri, tarifele stabilite sunt următoarele: o zi - zece lei, o lună - 120 lei, trei luni - 360 lei, şase luni în sezon - 485 lei, şase luni în extrasezon - 300 lei, un an - 780 lei.

Posesorii ambarcaţiunilor peste 11 metri vor achita următoarele tarife: o zi - 20 lei, o lună - 300 lei, trei luni - 900 lei, şase luni în sezon - 1.200 lei, şase luni în extrasezon - 800 lei, un an - 1.950 lei.

Proiectul ”Port Turistic şi de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia” a avut o valoare totală de 15.397.286, 21 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 7.268.930, 04 lei, restul banilor fiind suportaţi de Consiliul Judeţean Olt.

”Ne dorim foarte mult dezvoltarea turismului în oraşul nostru şi cred că Portul Turistic este unul din principalele obiective turistice care se pot vizita. Odată cu reabilitarea Cetăţii Sucidava care este un proiect finalizat şi reabilitarea Casei de Cultură, la care încă se lucrează, să avem trei obiective demne de vizitat în oraşul Corabia”, a afirmat Dan Oltean.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici