La elaborarea Codului de asistenţă socială vor lucra mai multe ministere şi societatea civilă

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că la elaborarea Codului de asistenţă socială vor lucra reprezentanţi din mai multe ministere, partenerii sociali şi societatea civilă de natură academică, care are experţi buni, dar nefolosiţi.

45 afișări
Imaginea articolului La elaborarea Codului de asistenţă socială vor lucra mai multe ministere şi societatea civilă

La elaborarea Codului de asistenţă socială vor lucra mai multe ministere şi societatea civilă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Mihai Şeitan a spus că, pe lângă specialiştii Ministerului Muncii, din grupul de lucru care va elabora Codul de asistenţă socială vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor de Finanţe şi de Interne, partenerii sociali şi societatea civilă de natură academică.

"Am lansat ideea Codului de asistenţă socială, care să fie o lege unitară care să cuprindă totul, de la venitul minim garantat până la alocaţia de stat pentru copii", a declarat Mihai Şeitan, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministrul Finanţelor.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat vineri, la conferinţa de lansare a Anului european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, că România trebuie să reformeze sistemul de asistenţă socială şi că este nevoie de un cod care să reunească prevederile din peste 250 de acte normative existente.

Ministrul Muncii a declarat în deschiderea evenimentului că nu crede în eradicarea sărăciei, ci în reducerea ei, iar pentru acest lucru România ar trebui să dezvolte parteneriatele public-private şi să înceapă o reformare a sistemului de asistenţă socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici