FOTO&VIDEO Sistemul medical, surprins în imagini tulburătoare: Spitalul Matei Balş, neîncăpător pentru Covid-19

  • Spitalele sunt tot mai aglomerate
  • Saloanele fac faţă cu greu numărului uriaş de pacienţi
  • La Matei Balş, oamenii ajung să fie trataţi chiar şi pe holuri
3181 afișări
Imaginea articolului FOTO&VIDEO Sistemul medical, surprins în imagini tulburătoare: Spitalul Matei Balş, neîncăpător pentru Covid-19

FOTO: Facebook Constantin Vasile Ifteme

Nu este o surpriză pentru nimeni că spitalele sunt tot mai aglomerate şi că medicii fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi. COVID-19 pune o presiune uriaşă asupra sistemului medical, care trebuie să se descurce cu resurse limitate. Dar chiar dacă aceste lucruri sunt discutate de luni de zile, imaginile surprinse de un medic veterinar din Bucureşti, postate ulterior pe Facebook, au un efect deosebit de puternic. 

Holurile de la Matei Balş nu mai sunt doar pentru transfer şi acces la saloane. Au devenit în sine un „spital” funcţional, unde pacienţilor le este administrat oxigen direct de pe scaune. 

Redăm mai jos textul integral al postării:

„Cam aşa arată holurile spitalului Matei Balş cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi aşeze, pacienţii stau pe scaune la oxigen, sunt internaţi pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineaţă nu i-am vazut să bea un pahar de apă. Oameni buni trebuie să înţelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă faţă, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici