La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 11 grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest sezon s-a înregistrat, în noaptea de luni spre marţi, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 11 grade Celsius.

11 afișări
Imaginea articolului La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 11 grade Celsius

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 11 grade Celsius (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"La Stația Meteo din Miercurea Ciuc am înregistrat minus 11 grade Celsius la orele 2:00 și 3:00. Noaptea trecută a fost cea mai rece din această toamnă, cu o minimă calculată într-un interval de şase ore de minus 10,9 grade", a precizat meteorologul Kollo Eniko de la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc.

Temperaturi negative s-au înregistrat în tot județul Harghita, la stațiile meteo din localitățile importante fiind consemnate minus 9,5 grade Celsius la Toplița, minus 9,7 grade la Joseni, minus 6 grade la Odorheiu Secuiesc și minus 1,4 grade la Stația din Pasul Bucin.

Potrivit meteorologilor, temperaturile înregistrate în această noapte sunt normale pentru luna noiembrie în Harghita.

Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita a fost de minus 27,5 grade Celsius în anul 1993, iar maxima absolută a lunii, de 21,8 grade, a fost consemnată în anul 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici