La Vaslui, preţul gigacaloriei este de 436 lei. Ştii vreun oraş în care se plăteşte mai mult?

Preţul gigacaloriei produse în sistem centralizat la Vaslui va fi de 436 de lei, unul dintre cele mai mari din ţară, în condiţiile în care pierderile din reţeaua de distribuţie ajung până la 70%, iar autorităţile au anunţat că nu vor furniza căldură dacă Guvernul nu va asigura subvenţia de 45%.

34 afișări
Imaginea articolului La Vaslui, preţul gigacaloriei este de 436 lei. Ştii vreun oraş în care se plăteşte mai mult?

La Vaslui, preţul gigacaloriei este de 436 lei. Ştii vreun oraş în care se plăteşte mai mult? (Imagine: Vali Badoi/Mediafax Foto)

Primăria Vaslui a anunţat că nu va fi furnizată căldură în municipiu în acest sezon rece dacă Guvernul nu va asigura subvenţia de 45% de la bugetul de stat pentru acoperirea costului gigacaloriei, care la Vaslui se ridică la 436 de lei.

Preţul atât de ridicat la producerea şi distribuţia energiei termice în municipiul Vaslui este pus de autorităţile locale pe seama pierderilor foarte mari din reţea, care ajung şi până la 70%, şi a numărului mic de consumatori rămaşi racordaţi la sistemul centralizat.

"Furnizarea căldurii în municipiul Vaslui în sistem centralizat este condiţionată, în primul rând, de asigurarea surselor financiare. Consiliul Local trebuie să contribuie cu subvenţii de 1,2 milioane de lei numai pentru lunile noiembrie şi decembrie, însă trebuie asigurată şi subvenţia de 45% de la bugetul de stat. Până nu primim răspuns scris de la guvern că ne va fi asigurată această subvenţie, nu ne putem gândi la pornirea sistemului de termoficare în municipiu", a declarat, miercuri, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În prezent, în municipiul Vaslui mai există racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 1.000 de apartamente, dispersate în mai multe zone ale oraşului. Căldura în Vaslui poate fi asigurată prin cele cinci centrale termice de cvartal, care funcţionează pe gaze naturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici