Laborator de substanţe psihoactive, 20 kilograme şi 4.000 de plicuri de etnobotanice, găsite la Cluj

Un laborator clandestin în care se preparau substanţe psihoactive a fost descoperit de poliţişti, joi, la Cluj-Napoca, fiind găsite 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani, 16 persoane urmând să fie audiate în acest caz.

533 afișări
Imaginea articolului Laborator de substanţe psihoactive, 20 kilograme şi 4.000 de plicuri de etnobotanice, găsite la Cluj

Laborator de substanţe psihoactive, 20 kilograme şi 4.000 de plicuri de etnobotanice, găsite la Cluj

Potrivit comisarului-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, poliţiştii şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul cu substanţe psihoactive (etnobotanice).

În acest caz au fost făcute zece percheziţii - trei în judeţul Hunedoara, în Valea Jiului, şase în judeţul Cluj şi una în Sălaj, iar 16 persoane au fost ridicate, urmând să fie duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara, pentru audieri.

În timpul percheziţiilor în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit un laborator clandestin în care se preparau substanţe psihoactive, dar şi 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani, a precizat Berbeceanu.

Potrivit acestuia, etnobotanicele erau importate în stare brută din Spania şi Germania şi aduse în ţară printr-o firmă de curierat, erau preparate în laborator, porţionate şi reambalate în pliculeţe.

Gruparea infracţională distribuia plicurile cu etnobotanice în 20 de judeţe, prin dealeri locali, un plic fiind vândut cu sume între 25 şi 45 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici