Laszlo Tokes şi mai mulţi membri ai UDMR Cluj au primit cetăţenia ungară

Un număr de 50 de persoane, între care vicepreşedintele PE Laszlo Tokes, mai mulţi membri ai UDMR Cluj şi ai Consiliului Tineretului Maghiar, au primit, luni, cetăţenia ungară şi au depus jurământul în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca.

70 afișări
Imaginea articolului Laszlo Tokes şi mai mulţi membri ai UDMR Cluj au primit cetăţenia ungară

Laszlo Tokes şi mai mulţi membri ai UDMR Cluj au primit cetăţenia ungară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cele 50 de persoane, între care vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes, mai mulţi membri ai UDMR Cluj, ai Consiliului Tineretului Maghiar şi organizatori ai Universităţii de Vară de la Balvanyos, au venit la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca în jurul orei 16.00, ceremonia de acordare a cetăţeniei ungare având loc fără accesul presei, dar în prezenţa vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt.

La finalul ceremoniei, vicepreşedintele PE Tokes Laszlo a declarat că această zi este "cea mai frumoasă" din viaţa sa.

"Această zi este cea mai frumoasă din viaţa mea şi din ultimii 90 de ani, deoarece acordarea cetăţenei ungare se întâmplă în spiritul punctului 12 al Revoluţiei din 1848 în care se vorbeşte despre uniunea cu Ardealul", a spus Tokes.

După ceremonie, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a depus coroane de flori la statuia episcopului Marton Aron din faţa Bisericii "Sfântul Mihail" şi participă la o acţiune de înmânare a unor distincţii ale statului ungar unor personalităţi maghiare din Ardeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici