Laura Codruţa Kovesi, invitată la audieri în Parlament, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009/ Aleşii cer prelungirea investigaţiei cu încă 2 luni

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general în 2009, va fi invitată pentru a fi audiată săptămâna viitoare, miercuri, de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, a precizat preşedintele acestui for, Mihai Fifor.

894 afișări
Imaginea articolului Laura Codruţa Kovesi, invitată la audieri în Parlament, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009/ Aleşii cer prelungirea investigaţiei cu încă 2 luni

Laura Codruţa Kovesi, invitată miercurea viitoare, la audieri, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

„Luni ne vom întâlni cu domnul George Maior şi cu domnul Vergil Voineagu, cel care a fost preşedintele INS la data alegerilor”, a spus Fifor.

„Pentru marţi, (vor fi invitaţi la audieri, n.r.) domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Neţoiu, domnul Cătălin Voicu şi domnul Dumitru Iliescu”, a adăugat Fifor.

El a spus că miercuri vor fi invitaţi la audieri Emil Boc şi Laura Codruţa Kovesi.

„Azi se pregăteşte materialul de invitare pentru toţi cei pe care urmează să-I audiem săptămâna viitoare”, a mai spus Fifor.

Investigaţia Comisiei de anchetă a parlamentului a pornit de la declaraţiile jurnalistului Dan Andronic (fost consultant politic) în care acesta susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 vrea prelungirea activităţii cu încă 2 luni

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 va solicita conducerii celor două Camere prelungirea activităţii cu încă 60 de zile, având în vedere volumul foarte mare de informaţii, a precizat, miercuri, preşedintele acestui for, senatorul Mihai Fifor.

„Vom înainta Birourilor Permanente Reunite o solicitare de prelungire a activităţii comisiei cu încă 60 de zile. Este evident că volumul de informaţii este foarte mare şi este nevoie de timp ca să putem să facem o activitate cât se poate de consistentă şi să elaborăm un raport concludent”, a spus Fifor.

El a arătat că membrii comisiei îşi doresc ca acest for să aibă cu adevărat un rol în determinarea modului în care s-au organizat şi desfăşurat alegerile.

Întrebat dacă vor exista audieri peste vară, Fifor a răspuns: „Nu neapărat audieri. Activitatea comisiei nu constă numai în audieri. Este deja material care soseşte la comisie şi este mult de studiat”.

În Hotărârea de înfiinţare a Comisiei, adoptată de plenul reunit, să prevede o perioadă de activitate de 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire cu încă 60 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici