Lăzăroiu despre Codul Muncii: Cumva am fost avangardişti în Uniunea Europeană

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că, într-un anume fel, criza economică a fost şi un mare avantaj, unele măsuri luate, inclusiv Codul Muncii, bazându-se pe concepte intrate oficial abia acum în strategia europeană, ceea ce pune ţara noastră într-o poziţie oarecum avangardistă în UE.

111 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu despre Codul Muncii: Cumva am fost avangardişti în Uniunea Europeană

Lăzăroiu despre Codul Muncii: Cumva am fost avangardişti în Uniunea Europeană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pentru noi, criza economică a fost şi un mare avantaj. Pe lângă efecte negative resimţite de populaţie, totuşi am avut foarte multe de învăţat. Cei care au fost la guvernare în această perioadă au învăţat foarte repede şi s-au adaptat acestor lecţii", a spus ministrul Muncii, la dezbaterea publică "Piaţa muncii în România: competiţie, eficienţă şi legalitate".

Potrivit acestuia, unele măsuri luate de autorităţile române pentru a reduce efectele crizei, inclusiv Codul Muncii, se bazează pe nişte concepte care abia acum au intrat oficial în strategia europeană, el făcând referire la cel de flexisecuritate.

"Cumva am fost avangardişti în UE", a declarat Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici