Lăzăroiu: Numărul noilor contracte de muncă, mult mai mare faţă de 2010, dar contribuţiile stagnează

Faptul că o persoană este angajată nu înseamnă şi că patronul îi plăteşte contribuţiile, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru Gândul, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, precizând că deşi numărul contractelor de muncă a crescut, contribuţiile stagnează.

142 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Numărul noilor contracte de muncă, mult mai mare faţă de 2010, dar contribuţiile stagnează

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că după intrarea în vigoare a noului Cod al muncii, în perioada mai - august 2011, au fost înregistrate aproximativ 170.000 noi contracte de muncă, faţă de 14.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Demnitarul crede că în jur de 60 - 70 la sută dintre aceste contracte noi sunt, de fapt, locuri de muncă la negru "scoase la suprafaţă".

Pe de altă parte, ministrul Muncii a atras atenţia că valoarea contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale nu a crescut proporţional cu numărul de contracte.

"Nu înseamnă că dacă e angajat patronul îi şi plăteşte contribuţiile. Contribuţiile stagnează, dar fost o creştere mică", a mai spus Lăzăroiu în interviul acordat Gândul.

Acesta a amintit că au fost două pârghii prin care statul a reuşit să creeze noi locuri de muncă: investiţiile şi banii europeni, care, chiar şi cu rata mică a absorbţiei, au reuşit "să dinamizeze economia şi să creeze nişte locuri de muncă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici