Legea carantinei este atât de neclară încât poate fi aplicată şi pentru gripa sezonieră

  • Măsurile din legea carantinei pot fi aplicate şi în cazul unei gripe sezoniere
  • Motivul este acela că în lege nu este explicat clar o delimitare între agenţii patogeni care impun măsuri
  • „Există o mare problemă de claritate şi predictibilitate”, spune avocatul Adrian Toni Neacşu
6499 afișări
Imaginea articolului Legea carantinei este atât de neclară încât poate fi aplicată şi pentru gripa sezonieră

Legea carantinei şi izolării este atât de neclară, încât măsurile pot fi valabile chiar şi în cazul unei gripe sezoniere.

Fostul judecător Adrian Toni Neacşu, în prezent avocat, spune că simt „iz de neconstituţionalitate”, deoarece nu este explicat pe larg ce înseamnă infecţie cu agent înalt patogen şi care sunt aceşti agenţi patogeni. Deci se pot aplica restricţiile în cazul gripei sezoniere?

”Da, teoretic, se pot aplica. Singurele condiţii sunt ca gripa să fie determinată de un agent înalt patogen, iar cele de tipul A şi a doua condiţie - să fie declarată pandemie, fie la nivel internaţional, fie epidemie la nivel naţional. Fie - şi aici se ridică probleme cu adevărat - să aibă o răspândire mai mare pe plan local. Personal, cred că există o mare problemă de claritate şi predictibilitate”, a declarat Adrian Toni Neacşu, fost judecător.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici