Legea graţierii, blocată. Camera Deputaţilor nu poate încheia procedura

Comisia Juridică ar urma să organizeze, săptămâna viitoare, o dezbatere publică privind legea graţierii, însă, proiectul nu va putea fi dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor – for decizional, pentru că deputaţii vor intra în vacanţă, a declarat, marţi, preşedintele comisiei Eugen Nicolicea.

3387 afișări
Imaginea articolului Legea graţierii, blocată. Camera Deputaţilor nu poate încheia procedura

Legea graţierii, blocată. Camera Deputaţilor nu poate încheia procedura

„După cum ştiţi, săptămâna aceasta trebuia să facem o dezbatere publică pe acest subiect, lucru care nu s-a mai întâmplat. Se va întâmpla începând de săptămâna viitoare, probabil, dar este evident că nu se mai poate rezolva nimic în această săptămână. Evident, nu mai putem să încheiem procedura în Parlament, pentru că nu mai este sesiune (parlamentară-n.r.)”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, întrebat dacă legea graţierii va mai fi dezbătută în comisie.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, săptămâna trecută, din nou dezbaterea privind legea graţierii, preşedintele comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea afirmând că va fi organizată o dezbatere publică la care a fost invitat şi ministrul Justiţiei.

"Am făcut o adresă la ministrul Justiţiei să facem o dezbatere publică la care să participe şi domnia sa şi aşteptăm răspunsul, să vedem când programăm această şedinţă", a declarat preşedintele Comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Proiectul legii graţierii a fost înscris şi în urmă cu două săptămâni pe ordinea de zi a Comisiei juridice, însă, a fost şi atunci amânat.

Legea graţierii a fost adoptată tacit de Senat, dezbaterea proiectului de lege fiind marcată de controvese

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici