Legişti: Bărbatul incendiat nu avea răni provocate de arme. Nu e cert dacă a murit prin incendiere

Medicii legişti nu pot spune cu certitudine dacă bărbatul găsit într-o curte a Grupului Şcolar Electronică Industrială din Bucureşti ar fi murit prin incendiere sau înainte, dar au stabilit că acesta nu a fost împuşcat, neexistând răni provocate de vreo armă.

587 afișări
Imaginea articolului Legişti: Bărbatul incendiat nu avea răni provocate de arme. Nu e cert dacă a murit prin incendiere

Legişti: Bărbatul incendiat nu avea răni provocate de arme. Nu e cert dacă a murit prin incendiere (Imagine: Ioana Burtea/Mediafax Foto)

"Medicii legişti nu pot spune cu certitudine dacă bărbatul a murit prin incendiere sau dacă ar fi decedat înainte de acest lucru, întrucât este nevoie de un set de analize de laborator (reacţie vitală) al căror rezultat va fi cunoscut probabil într-o săptămână", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical al INML, Cristian Curcă.

Până în prezent, medicii legişti pot spune cu certitudine că bărbatul nu a fost împuşcat şi nu există nicio altă urmă care să indice că s-ar fi folosit un alt tip de armă, spre exemplu o armă albă.

Bărbatul era legat atât de mâini, cât şi de picioare, dar pentru lămurirea cauzei decesului trebuie aşteptate rezultatele unor analize de laborator, a precizat directorul medical.

"Reacţia vitală" nu poate fi determinată altfel decât prin aceste teste, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că victima avea în jur de 1,63-1,64 de metri înălţime, aproximativ 60 de ani şi avea tenul deschis la culoare, potrivit rezultatelor expertizei medicale antropologice.

Bărbatul avea păr de culoare şaten închis şi ochi căprui-verzui. El avea o placă dentară mobilă pe maxilar şi una fixă pe mandibulă.

Acesta suferise o intervenţie chirurgicală la femurul drept, unde avea o placă metalică.

Între piciorul stâng şi cel drept există o diferenţă de un centimetru, astfel că bărbatul şchiopăta vizibil.

Autorităţile au fost sesizate, miercuri dimineaţă, în jurul orelor 3.00-4.00, de locatari ai blocului din apropierea şcolii care spuneau că au auzit o bubuitură. Locatarii, împreună cu paznicul şcolii, au mers în curtea din spatele Grupului Şcolar, unde au văzut bărbatul incendiat şi au stins cadavrul.

Cadavrul bărbatului incendiat a fost ridicat, miercuri, în jurul orei 11.30, din curtea Grupului Şcolar Electronică Industrială şi dus la Institutul de Medicină Legală.

Procurorul de caz Bogdan Staicu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a spus că vor fi audiaţi mai mulţi martori şi că identitatea bărbatului ucis va fi stabilită numai după efectuarea unor expertize medicale.

Întrebat dacă victima a fost împuşcată în cap, aşa cum susţine un martor, Staicu a refuzat să ofere un răspuns. De asemenea, el a spus că nu poate spune cu siguranţă nici dacă bărbatul era în viaţă la momentul incendierii.

Iniţial, Staicu a spus că "există indicii că victima era în viaţă la momentul incendierii", precizând că se fac cercetări pentru omor deosebit de grav.

De asemenea, un martor audiat de procurori a spus că bărbatul a fost împuşcat în cap şi apoi incendiat, fiind lăsat în tufişurile din spatele şcolii, ipoteză infirmată de medicii legişti.

Bărbatul incendiat este posibil să fi fost victima unor reglări de conturi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici