Liber la intervenţia împotriva urşilor periculoşi în extravilan. Măsura a fost aprobată de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, legea care permite intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi nu numai în intravilan, ci şi în extravilan, a anunţat Ministerul Mediului.

901 afișări
Imaginea articolului Liber la intervenţia împotriva urşilor periculoşi în extravilan. Măsura a fost aprobată de Camera Deputaţilor

Liber la intervenţia împotriva urşilor periculoşi în extravilan. Măsura a fost aprobată de Camera Deputaţilor

„Acest act normativ oferă o soluţie de urgenţă într-o situaţie excepţională. Nu rezolvă problema pe termen lung, dar, în momentul de faţă, salvează vieţi. Ţinând cont de faptul că din 2016 managementul impropriu al speciei de urs brun a dus la creşterea semnificativă a populaţiei, punând în pericol viaţa oamenilor şi bunurile acestora, aprobarea intervenţiei imediate a fost imperios necesară”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Acesta anunţă că a început estimarea populaţiei de urs brun cu ajutorul unor metode moderne ştiinţifice.

În opinia ministrului, proiectul va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor dintre om şi urs, conservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al speciei.

Ministrul a amintit că în urmă cu trei zile o persoană a fost găsită decedată lângă propria casă din pădure în judeţul Harghita. Cauza decesului a fost cel mai probabil un atac de urs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici