Licitaţie MApN de 1,2 milioane lei pentru asigurarea militarilor aflaţi în misiuni de luptă

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va organiza, la 27 februarie, o licitaţie pentru furnizarea de asigurări de viaţă personalului aflat în misiuni de luptă, prima plătită companiei câştigătoare fiind estimată la 1,16 milioane de lei pentru o perioadă de doi ani.

181 afișări
Imaginea articolului Licitaţie MApN de 1,2 milioane lei pentru asigurarea militarilor aflaţi în misiuni de luptă

Licitaţie MApN de 1,2 milioane lei pentru asigurarea militarilor aflaţi în misiuni de luptă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 23.237 lei, la care se adaugă una bună execuţie de 10% din valoarea contractului subsecvent.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă se ridică la 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini publicat de instituţie pe www.e-licitatie.ro.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro.

De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, rănire pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale sau afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv, se mai arată în documentaţia licitaţiei.

Asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de 3 zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.

"Indemnizaţia de asigurare se plăteşte integral iar cuantumul acesteia se stabileşte conform pragurilor de acoperire. (...) Se vor asigura militarii din Ministerul Apărării Naţionale. Operatorul economic va emite poliţele de asigurare în termen de 3 zile de la semnarea contractului. În mod excepţional, în caz de urgenţă emiterea poliţelor de asigurare se va face în termen de maxim 3 ore de la primirea solicitării prin fax sau e-mail", se mai spune în caietul de sarcini.

Ofertele vor fi depuse la Unitatea Militară 01020 Dej, judeţul Cluj.

MApN a mai încercat, în 2011, să încheie o poliţă de asigurare de viaţă pentru personalul instituţiei, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat, la finele lunii iunie, procedura de atribuire a contractului, estimat la 17,58 milioane de lei pentru 4 ani.

La licitaţie s-au înscris Generali, Astra şi asocierea BCR Asigurări de Viaţă şi Omniasig, care u depus ofertele la 29 aprilie.

De-a lungul timpului, printre companiile care au asigurat personalul MApN aflat în misiune s-au numărat Ardaf şi Astra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici