PPMT vrea candidaţi comuni cu UDMR şi PCM la alegerile parlamentare parţiale anticipate

Preşedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro Tibor, afirmă că PPMT propune celorlalte formaţiuni maghiare din România, UDMR şi PCM, să prezinte candidaţi comuni la alegerile parlamentare parţiale anticipate care vor avea loc în şase colegii uninominale.

268 afișări
Imaginea articolului PPMT vrea candidaţi comuni cu UDMR şi PCM la alegerile parlamentare parţiale anticipate

PPMT vrea candidaţi comuni cu UDMR şi PCM la alegerile parlamentare parţiale anticipate (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Sunt în ţară şase colegii de deputaţi şi senatori unde mandatele care au fost deţinute de reprezentanţi ai UDMR sunt vacante din diferite motive şi unde se vor desfăşura alegeri preliminare (alegeri parlamentare parţiale anticipate - n.r.). Partidul Popular Maghiar din Transilvania a propus deja celorlalte formaţiuni politice ale maghiarilor din Transilvania desemnarea unor candidaţi comuni în aceste colegii. Noi ne-am gândit să fie candidaţi care să nu fie corupţi, să fie deasupra partidelor şi să fie buni cunoscători ai realităţilor şi problemelor din zonele respective", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, liderul interimar al PPMT, Toro Tibor.

Toro Tibor a adăugat că, deocamdată, propunerea unui candidat comun a fost refuzată de conducerea UDMR Bihor, judeţ unde a rămas vacant mandatul de deputat din colegiul Valea lui Mihai, după ce persoana aleasă în 2008, Lakatos Peter, a devenit, la finele anului trecut, consilier la Curtea de Conturi a României.

"Deocamdată, propunerea a fost refuzată foarte lejer şi fără să se analizeze problemele de către liderii UDMR din Bihor", a spus preşedintele interimar al PPMT.

Toro a precizat că, totuşi, PPMT mai aşteaptă un răspuns pozitiv şi speră în găsirea unor "candidaţi care să corespundă acestui portret-robot pe care l-am făcut".

Pe de altă parte, preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, a comentat refuzul UDMR Bihor de a prezenta un candidat comun la alegerile parlamentare parţiale din colegiul Valea lui Mihai.

"Într-un fel, acest refuz ne onorează, pentru că în UDMR Bihor sunt mulţi politicieni corupţi", a conchis Tokes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici