Lider FSLI Dolj: Limbajul ministrului Daniel Funeriu nu se potriveşte cu funcţia pe care o deţine

Liderul FSLI Dolj, Constantin Rada, se declară surprins de atitudinea lui Daniel Funeriu din timpul videoconferinţei de joi şi spune că aceasta nu se potriveşte calităţii sale de ministru, sindicalistul apreciind că limbajul folosit de oficialul ministerului la adresa lui nu a fost unul adecvat.

108 afișări
Imaginea articolului Lider FSLI Dolj: Limbajul ministrului Daniel Funeriu nu se potriveşte cu funcţia pe care o deţine

Lider FSLI Dolj: Limbajul ministrului Daniel Funeriu nu se potriveşte cu funcţia pe care o deţine (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Dolj, Constantin Rada, a afirmat, sâmbătă, că limbajul folosit de ministrul Daniel Funeriu la adresa sa, în cadrul videoconferinţei cu inspectoratele şcolare, "nu se potriveşte cu funcţia de demnitar pe care o ocupă".

"Am înţeles că a spus să mă duc la el, la Bucureşti, dacă vreau să mă remarc. Probabil că dacă m-a chemat la Bucureşti, vrea să vin să-i iau locul. Surprinde atitudinea domnului Funeriu, care nu se prea potriveşte cu funcţia de ministru. Este o diferenţă foarte mare între funcţia pe care o ocupă şi limbajul pe care-l are. Dar poate că e scuzabil, dacă ne gândim că a fugit din ţară de la vârsta de 17 ani", a declarat liderul FSLI Dolj.

Rada a apreciat că ministrul Funeriu ar trebui să se poziţioneze de partea profesorilor, nu să-i jignească.

"Comportarea domnului Funeriu este jenantă, pentru că el trebuie să apere oamenii din sistem, pe care-i conduce şi nu să-i jignească. În ceea ce-i priveşte pe liderii de sindicat, noi suportăm orice atacuri", a susţinut Constantin Rada.

Potrivit imaginilor de la videoconferinţa de joi susţinută de Daniel Funeriu cu inspectorii şcolari generali, difuzate sâmbătă de Realitatea TV, ministrul Educaţiei a transmis un mesaj ferm: "Guvernul conduce ţara asta, nu sindicatele!".

"Vreau să vă spun că, dacă reuşim să organizăm proba asta, trebuie să fie un test extraordinar de solidaritate şi asta înseamnă că profesorii din România nu înseamnă sindicaliştii ăia de la televizor, nişte... să nu mai zicem, da? Vă rog, atenţie maximă, discutăm cât se poate de hotărât cu liderii locali de sindicat. Guvernul conduce ţara asta, nu sindicatele! (...) Nu vreau să am directori lideri de sindicat, nu vreau să am directori care să fie primii lideri de sindicat şi care să bată palma peste sau pe sub masă", a spus Funeriu, potrivit imaginilor difuzate de Realitatea TV.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici