Liderii federaţiilor din educaţie merg la discuţii cu Funeriu, dar cred că e "o întâlnire de cafea"

Liderii federaţiilor din învăţământ merg marţi la discuţii cu Daniel Funeriu, dar cred că este mai mult "o întâlnire de cafea", pentru că ministrul Educaţiei nu le-ar putea promite că vor fi păstrate salariile cadrelor didactice la nivelul actual.

12 afișări
Imaginea articolului Liderii federaţiilor din educaţie merg la discuţii cu Funeriu, dar cred că e "o întâlnire de cafea"

Liderii federaţiilor din educaţie merg la discuţii cu Funeriu, dar cred că e "o întâlnire de cafea" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a invitat, marţi, la ora 17.00, la negocieri pe liderii federaţiilor sindicale din învăţământ, pentru a discuta despre măsurile pentru evitarea blocării anului şcolar şi a grevei generale din 31 mai anunţate de sindicalişti.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că va participa la întâlnirea de la ora 17.00 cu ministrul Educaţiei, deşi ştie că acesta nu este îndrituit să rezolve problemele financiare reclamate de dascăli.

"Vom merge la întâlnirea de la ora 17.00. Este normal să purtăm un dialog, dar, din păcate, este mai mult o întâlnire de cafea, întrucât ministrul nu este îndrituit să rezolve problemele financiare cu care se confruntă sistemul", a precizat Aurel Cornea.

El a mai spus că nu crede ca Guvernul să îl fi abilitat pe ministrul Educaţiei să promită ceva din punct de vedere financiar.

"Nu cred că ministrul ne-ar putea promite ceva legat de păstrarea salariilor la nivelul actual. Nu cred că este îndrituit să ne promită că nu ne va reduce salariile. Aşteptăm întâlnirea de la ora 17.00, la care vor participa toţi liderii sindicatelor din educaţie", a mai spus Cornea.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, anunţa, vineri, că îi va contacta pe toţi liderii sindicali pentru a începe discuţiile cu aceştia privind greva generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici