Liderul de la metrou a venit la Autobaza Titan pentru a discuta cu angajaţii RATB

Liderul USLM, Ion Rădoi, a venit la autobaza Titan, unde a discutat cu angajaţii RATB care protestau, învăţându-i să-şi formuleze revendicările către municipalitate şi propunându-le formarea în viitor a unei federaţii care să includă sindicate de la metrou şi din transportul public al Capitalei.

51 afișări
Imaginea articolului Liderul de la metrou a venit la Autobaza Titan pentru a discuta cu angajaţii RATB

Liderul de la metrou a venit la Autobaza Titan pentru a discuta cu angajaţii RATB (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a venit la Autobaza Titan, joi, după ora 13.00, fiind primit cu urale de cei câteva sute de protestatari.

El a vorbit cu cei aleşi ad-hoc să-i reprezinte pe angajaţii nemulţumiţi de la RATB, după care s-a retras împreună cu câteva zeci de protestatari într-o clădire din incinta autobazei, o staţie ITP.

Discuţiile au continuat acolo, cei prezenţi evitând să fie auziţi de jurnalişti.

Unul dintre participanţii la discuţie, care a ieşit mai devreme de la întâlnirea cu Rădoi, le-a relatat colegilor săi aflaţi în curte că liderul USLM i-a ajutat pe reprezentanţii lor să întocmească o listă cu revendicări pe care să o prezinte primarului general Sorin Oprescu în cazul în care acesta va veni să-i viziteze.

Angajatul RATB care a participat la discuţia cu Ion Rădoi a mai povestit şi că acesta s-a interesat din ce zone de activitate ale regiei provin angajaţii nemulţumiţi, propunându-le acestora ca în viitor să formeze o federaţie care să includă pe nemulţumiţii din RATB şi pe sindicaliştii pe care Rădoi îi conduce deja, angajaţii de la metrou.

Câteva sute de angajaţi ai RATB protestează la Autobaza Titan şi spun că refuză să încheie protestul spontan şi să revină în traseu până când nu vor avea o discuţie cu primarul general al Capitalei pe care îl aşteaptă în curtea depoului Titan.

Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei, pe parcurs adăugându-li-se alţi colegi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici