Liderul interlop Viorel Daniel Duţu şi un alt suspect, reţinuţi după percheziţiile din Slobozia

Două persoane dintre cele zece audiate după percheziţiile de marţi din Slobozia au fost reţinute, informează Poliţia Română, surse apropiate anchetei precizând, pentru MEDIAFAX, că unul dintre cei pentru care s-a dispus măsura preventivă este liderul interlop Viorel Daniel Duţu.

779 afișări
Imaginea articolului Liderul interlop Viorel Daniel Duţu şi un alt suspect, reţinuţi după percheziţiile din Slobozia

Liderul interlop Viorel Daniel Duţu şi un alt suspect, reţinuţi după percheziţiile din Slobozia (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

În urma aceloraşi percheziţii, au fost ridicate documente, ştampile, 4.400 de euro, 8.900 de lei, arme albe, tehnică de calcul şi alte probe, a precizat, marţi seară, Poliţia Română.

"Totodată, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux", a mai arătat sursa citată.

Poliţiştii de la IPJ Ialomiţa au făcut, marţi, zece percheziţii la Primăria Slobozia şi la locuinţele unor persoane suspectate de şantaj, cămătărie, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Percheziţiile au vizat şase persoane suspectate că, în 2013, ar fi comis mai multe infracţiuni de cămătărie, şantaj, fals, uz de fals şi înşelăciune, s-a arătat într-un comunicat al Poliţiei Române.

Surse apropiate anchetei declarau, pentru MEDIAFAX, că una dintre percheziţii are loc la Primăria Slobozia, printre persoanele vizate în cadrul anchetei fiind şi primarul municipiului, Alexandru Stoica.

Anchetatorii suspectează că s-au folosit ştampilele Primăriei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei maşini de lux, folosind ştampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că primarul Alexandru Stoica ar fi ştampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în funcţie de capacitatea cilindrică a fiecărui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 şi un Audi A8, maşini care ulterior au fost vândute unor cumpărători de bună-credinţă.

Anchetatorii au precizat că gruparea, din care ar fi făcut parte şi primarul Alexandru Stoica, era condusă de liderul interlop Viorel Daniel Duţu, cunoscut în Ialomiţa pentru infracţiuni cu violenţă, şantaj şi cămătărie.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că la Primăria Slobozia sunt percheziţionate birourile primarului Alexandru Stoica (PSD) şi secretarei acestuia.

El a spus că nu se poate pronunţa asupra unei eventuale implicări a primarului în acest caz.

La percheziţii au participat peste 70 de poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică, precum şi luptători SAS din cadrul IPJ Ialomiţa şi Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici