Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat

Liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fost achitat, luni, de Curtea de Apel Alba Iulia, decizia nefiind definitivă şi putând fi atacată cu recurs la ICCJ.

542 afișări
Imaginea articolului Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a respins apelul declarat de Parchetul Tribunalului Sibiu împotriva sentinţei penale date de Tribunalul Sibiu în 23 aprilie 2010 prin care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat.

"Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile", a spus Cosmin Muntean.

Recursul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fost achitat, în 23 aprilie 2010, de Tribunalul Sibiu, la cinci ani de la debutul procesului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţa a dispus încetarea procesului pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale".

Dosarul în care Bivolaru a fost judecat a fost strămutat la Tribunalul Sibiu în 13 ianuarie 2005 de la Tribunalul Bucureşti - Secţia Penală, la cererea inculpatului.

În acest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi infracţiuni de corupţie în formă continuată.

Sentinţa Tribunalului Sibiu a fost atacată cu apel de Parchetul Tribunalului Sibiu, iar apelul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Grigorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapte infracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

În prezent, Bivolaru se află în Suedia, unde a primit azil politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici