Liderul reţelei care distribuia droguri în Capitală şi 22 de traficanţi, arestaţi preventiv

Liderul reţelei care distribuia heroină în Capitală şi alţi 22 de traficanţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile, în urma acţiunii de prindere a acestora fiind confiscate în total peste 4,5 kilograme de droguri, a căror valoare este estimată la jumătate de milion de euro.

127 afișări
Imaginea articolului Liderul reţelei care distribuia droguri în Capitală şi 22 de traficanţi, arestaţi preventiv

Liderul reţelei care distribuia droguri în Capitală şi 22 de traficanţi, arestaţi preventiv

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a 23 de membri ai reţelei infracţionale, între care şi liderul acestora, Nicu Iancu, zis "Gunoieru", pentru o perioadă de 29 de zile, se arată într-un comunicat de joi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 8 iulie, anchetatorii au prins în flagrant, în zona Piaţa Unirii, doi traficanţi care livrau către un dealer aproximativ 62 de grame de heroină.

În aceeaşi zi, în baza autorizaţiilor obţinute de procurorii DIICOT, au fost efectuate simultan 18 percheziţii domiciliare, fiind depistate si ridicate aproximativ 2,5 kilograme de heroină, 85 de comprimate de metadonă, 18 telefoane mobile şi 22 de cartele SIM, peste 15.000 de lei şi 12.150 euro despre care există informaţii că provin din traficul de droguri. De asemenea, anchetatorii au ridicat două cântare electronice de precizie, trei autoturisme în valoare totală aproximativă de 100.000 de euro, precum şi diferite materiale folosite la porţionarea, cântărirea, ambalarea şi consumul drogurilor.

Anterior, în 19 iunie, în apropierea municipiului Giurgiu au fost depistate în flagrant cinci persoane care tranzacţionau aproximativ două kilograme de heroină.

În acest caz, procurorii DIICOT cercetează 42 de români şi bulgari, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu şi constituirea unui grup infractional organizat.

Drogurile erau procurate din Turcia de către liderul grupării bulgare, G.T, care, ulterior, prin intermediul altor traficanţi, asigura transportul si livrarea în România, către liderii reţelelor de distribuţie din Bucureşti.

La acţiunea de anihilare a grupării infracţionale organizate au participat procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, ofiţeri de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, specialişti de la DGIPI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici