Liderul Sanitas: Discutam de mai mult timp cu Berceanu pentru schimbarea directorului Spitalului CFR 2

Liderul "Sanitas" Marius Petcu a spus, vineri, că a discutat de mai multe ori cu ministrul Radu Berceanu despre schimbarea directorului Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, după ce a primit reclamaţii de la liderii de sindicat din unitate privind abuzurile săvârşite de acesta şi condiţiile de muncă.

73 afișări
Imaginea articolului Liderul Sanitas: Discutam de mai mult timp cu Berceanu pentru schimbarea directorului Spitalului CFR 2

Liderul Sanitas: Discutam de mai mult timp cu Berceanu pentru schimbarea directorului Spitalului CFR 2 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

'"De aproape două săptămâni port discuţii cu ministrul Transporturilor în legătură cu directorul Spitalului CFR 2. Am primit numeroase sesizări de la liderii de sindicat din Spitalul CFR 2 în legătură cu comportamentul abuziv al directorului, cu condiţiile de muncă şi cu multiplele nereguli săvârşite de acesta aupra angajaţilor", a declarat Marius Petcu, pentru MEDIAFAX.

Liderul Federaţiei "Sanitas" a spus că liderul de sindicat din spital, Denisa Popovici, fusese sancţionată recent de către director pe motiv că i-ar fi încetat mandatul de lider, iar presiunile asupra salariaţilor erau frecvente.

Angajaţii din spital au reclamat pe lângă multiplele presiuni la care erau supuşi şi mizeria din spital, condiţiile de lucru şi comportamentul abuziv al directorului. '"Se comporta de parcă spitalul era propria lui feudă", a adăugat Petcu.

Directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi încă o femeie au fost supuse unor intervenţii chirurgicale minore la spitalul CFR 2, iar ulterior au fost duse în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Familiile celor două femei sunt convinse că acestea au contactat o infecţie la unitatea CFR.

Ministerul Sănătăţii a început o anchetă la Spitalul CFR 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise.

Problemele de la Spitalul CFR 2 au început să fie făcute publice pe 17 februarie

Problemele de la Spitalul CFR 2 au început să fie făcute publice la mijlocul lui februarie, când angajaţii au declanşat un protest spontan, spunând că vor declanşa conflictul de muncă şi că vor trimite un memoriu ministrului Transporturilor în care vor sesiza toate neregulile.

Protestul spontan din 17 februarie a izbucnit după ce salariaţii au primit salarii mai mici, ei reclamând, în plus, şi "starea jalnică a spitalului, cauzată de lipsa materialelor sanitare, a medicamentelor, dar şi de condiţiile improprii de lucru".

"Dintr-un spital de elită, am ajuns să fim mai rău decât un spital comunal. Avem secţii cu aparatură modernă, dar nu le putem folosi la capacitate, întrucât a fost redus programul de lucru în respectivele departamente. Bolnavii trebuie să-şi cumpere medicamente, nu avem nici măcar antibiotice, să vină de acasă cu filmele pentru radiografii, ce să mai vorbim despre investigaţiile de imagistică. În acest context, declanşarea conflictului de muncă pare iminent, dar o decizie în acest sens va fi luată după ce se va întruni biroul executiv al sindicatului şi după ce vom trimite memoriul către Ministerul Transporturilor, conducerea spitalului, Casa de Asigurări de Sănătate a Transportatorilor", preciza atunci liderul sindical Denisa Popovici.

La rândul său, un alt lider sindical din spital, Nicoleta Rizea, declara că sunt zvonuri prin spital de ameninţare că cine protestează va fi dat afară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici