Liderul Sindicatului Poşta Română: Putem fi de acord cu privatizarea Poştei cu o companie de poştă din UE

Liderul Sindicatului Poşta Română, Matei Brătianu, a declarat că sindicaliştii sunt de acord cu privatizarea instituţiei cu o companie de poştă din UE, nu cu un fond de investiţii.

339 afișări
Imaginea articolului Liderul Sindicatului Poşta Română: Putem fi de acord cu privatizarea Poştei cu o companie de poştă din UE

Liderul Sindicatului Poşta Română: Putem fi de acord cu privatizarea Poştei cu o companie de poştă din UE (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Matei Brătianu a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că Poşta Română se află "într-o situaţie extrem de gravă, dezastruoasă".

"Se prefigurează disponibilizări masive, iar directorul general ne-a vorbit despre privatizare cel mai târziu la sfârşitul anului viitor. Putem fi de acord cu privatizarea Poştei Române, dar vrem să fie cu o companie de poştă din UE, nu cu un fond de investiţii, care angajează un mercenar şi îl pune manager şi în funcţie de profitul pe care îl va realiza exclusiv prin vânzarea de sedii şi disponibilizarea de personal, îşi ia banii şi pleacă după trei ani. Dacă se face privatizare, cerem să se facă cu unul dintre operatorii poştali din UE. Sunt discuţii cu poşta belgiană sau cea franceză", a spus Brătianu.

El a afirmat că, în prezent, compania Poşta Română a pierdut 98 la sută din piaţa de poştă rapidă, 94 la sută din cea de mesagerie şi 30 la sută din piaţa de corespondenţă.

"Nu există nicio şansă de redresare dacă managementul nu se concentrează pe recâştigarea acestor cote de piaţă pierdute şi pe noi prestaţii, cum ar fi brokeraj în asigurări şi servicii financiar bancare, dar şi proiecte în mediul rural", a precizat Brătianu.

Sindicatul din Poşta Română are 30.000 de membri din cei 32.000 de angajaţi ai companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici