Limuzina Mercedes care i-a aparţinut fostului arhiepiscop al Buzăului, vândută cu 35.000 de euro

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a vândut limuzina Mercedes care i-a aparţinut fostului arhiepiscop Epifanie Norocel, mort în luna ianuarie, autoturismul fiind vândut, după mai multe licitaţii eşuate, cu 35.000 de euro, unui om de afaceri din Bucureşti.

339 afișări
Imaginea articolului Limuzina Mercedes care i-a aparţinut fostului arhiepiscop al Buzăului, vândută cu 35.000 de euro

IPS Ciprian, stânga (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Arhipiescopul Buzăului şi Vrancei, IPS Ciprian, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după mai multe licitaţii eşuate desfăşurate în ultimele luni s-a reuşit vânzarea uneia dintre limuzinele care se aflau în parcul auto al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Este vorba despre un autoturism Mercedes Benz S 320 care i-a aparţinut fostului arhipiescop al Buzăului şi Vrancei Epifanie Norocel, mort la începutul acestui an.

Imediat după moartea fostului arhiepiscop Epifanie Norocel, limuzina a fost scoasă la licitaţie cu preţul de 50.000 de euro, fiind organizate mai multe licitaţii, la care însă nu s-a prezentat niciun doritor.

Potrivit IPS Ciprian, limuzina a fost vândută cu suma de 35.000 de euro unui om de afaceri din Bucureşti, iar din aceşti bani va fi amenajat un centru în care vor fi îngrijite câteva bătrâne nevoiaşe, care nu au familii. Căminul va fi amenajat în localitatea buzoiană Răteşti, în clădirea în care până în acest an a funcţionat un liceu teologic de fete, care a fost desfiinţat pentru că nu mai avea adresabilitate.

"A dat Dumnezeu să vindem limuzina. Am cerut cam mult pentru că doream să fie măcar jumătate din preţul iniţial, dar s-a vândut tot cu un preţ mai mare decât ne aşteptam, 35.000 de euro. A cumpărat-o cineva de la Bucureşti, o persoană fizică, un om pe care l-am cunoscut când eram la Bucureşti şi care, când a auzit că banii au o destinaţie socială, nu a mai stat pe gânduri şi a cumpărat-o", a declarat vineri arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Potrivit înaltului prelat, inaugurarea aşezământului social din localitatea buzoiană Răteşti va avea loc la începutul lunii decembrie, iar bătrânele care vor fi cazate acolo vor beneficia de condiţii de hotel.

"În ajunul Sfântului Nicolae, vom inaugura o parte a căminului de bătrâne. Suntem în faza de dotare cu tot ceea ce este necesar în condiţii optime pentru că eu sunt foarte exigent. Lucrurile trebuie să fie făcute bine, de calitate şi cu confort de patru stele. Anul viitor vom amenaja şi celălalt corp. Totul se face pe cheltuiala Arhiepiscopiei, inclusiv funcţionarea pentru un an de zile", a declarat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Căminul de bătrâne de la Răteşti va avea 20 de locuri, într-o primă etapă urmând să fie amenajate doar 12 locuri, în timp ce restul vor fi finalizate în primăvara anului 2014.

Autoturismul Mercedes Benz S 320 care i-a aparţinut fostului arhipiescop al Buzăului şi Vrancei Epifanie Norocel a fost fabricat în anul 2007, costând atunci aproximativ 100.000 de euro. Înscrisă în circulaţie în 2008, maşina a fost folosită doar de fostul arhiepiscop Epifanie Norocel, autoturismul acumulând aproximativ 50.000 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici