Video Linia ferată dintre Beclean şi Mogoşeni intrase în reparaţii (Video ProTV)

Linia ferată între localităţile Beclean pe Someş şi Mogoşeni, din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde, luni după-amiază, a deraiat o locomotivă a unui tren personal, intrase în reparaţii în urmă cu o săptămână.

70 afișări

Potrivit unui comunicat al companiei, postat pe site-ul Guvernului României, în data de 19 mai, din cauza unor lucrări de reparaţii la linia de cale ferată între staţiile Beclean pe Someş şi Mogoşeni, în perioada 19 mai - 4 iulie 2008, trenurile Accelerat 1932/ 1933 şi Accelerat 1931/ 1934 Cluj Napoca - Suceava -Galaţi şi retur vor fi anulate pe distanţa Cluj Napoca - Suceava şi retur.

În locul lor, vor circula trenurile Accelerat 12932/12933 şi Accelerat 12934/12931 în relaţia Suceava Nord - Galaţi şi retur, cu orar nemodificat. Astfel, este vorba de trenul 12932/12933 cu plecare din Suceava Nord la ora 15:30 şi sosire în Galaţi la ora 22:17 şi trenul 12934 / 12931cu plecare din Galaţi la ora 06:00 şi sosire în Suceava Nord la ora 13:01.

Conform documentului citat, înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii au fost rugaţi să solicite la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară informaţii privind rutele şi orariile trenurilor.

Directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că accidentul feroviar de la Mogoşeni nu s-a produs din cauza lucrărilor de infrastructură care se efectuează pe acea rută.

Noapteş a mai precizat că locomotiva al cărui prim boghiu a sărit de pe şine a fost dusă la depou, pentru a i se citi viteza cu care circula. El a adăugat că mai multe informaţii în legătură cu cauzele accidentului vor putea fi prezentate marţi.

Alexandru Noapteş nu a putut preciza dacă pe ruta respectivă erau instituite restricţii de viteză din cauza lucrărilor la linia ferată.

Primul boghiu al locomotivei unui tren personal a sărit de pe şine, luni după-amiază, în zona satului bistriţean Mogoşeni, fără a fi înregistrate victime în urma incidentului, care s-a produs în jurul orei 16.00, la intrarea în Gara Mogoşeni.

Directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, a declarat pentru MEDIAFAX că nu este vorba despre o deraiere propriu-zisă a trenului, ci despre faptul că primul boghiu al locomotivei unui tren de persoane care venea de la Ilva Mică, pe direcţia Dej, a sărit de pe şine.

Potrivit acestuia, o comisie de la CFR Călători va cerceta împrejurările în care s-a produs incidentul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, nu au existat victime în urma incidentului.

Circulaţia feroviară în zona satului Mogoşeni a fost reluată în jurul orei 17.30, după aproximativ o oră şi jumătate de la producerea accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici