Linie TGV Paris-Bucureşti, subiect de actualitate în relaţia cu Franţa

Şeful statului a declarat, într-un interviu acordat, marţi, postului de televiziune France 24, că unul dintre subiectele de mare actualitate în relaţia bilaterală româno-franceză este extinderea proiectului TGV până la Bucureşti, el sperând că în 2012 va începe construcţia tronsonului românesc.

15 afișări
Imaginea articolului Linie TGV Paris-Bucureşti, subiect de actualitate în relaţia cu Franţa

Linie TGV Paris-Bucureşti, subiect de actualitate în relaţia cu Franţa

Băsescu a spus că parteneriatul strategic semnat cu Franţa presupune cooperarea în foarte multe domenii concrete.

"Parteneriatul Strategic cu Franţa vizează dezvoltările infrastructurii noastre. Unul dintre subiectele de mare actualitate în relaţia bilaterală este extinderea proiectului TGV până la Bucureşti", a spus Băsescu.

"Proiectul european este până la Budapesta şi noi discutăm acum prelungirea de la Budapesta până la Bucureşti. Va fi Paris-Viena-Budapesta-Bucureşti. Să sperăm că în jurul anului 2012 va începe şi construcţia tronsonului românesc", a continuat şeful statului.

Întrebat cât va dura drumul de la Paris la Bucureşti, Băsescu a răspuns că îi este greu, la acest moment, să dea detalii.

"În acest moment se negociează includerea României în proiect", a declarat Băsescu.

În interviul acordat France 24, Traian Băsescu a mai spus că preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a reintrodus "căldura omenească" în relaţiile franco-române.

"A introdus cădura omenească din nou, ceea ce pentru mine este un motiv de satisfacţie", a spus Băsescu.

El a adăugat că îl admiră pe omul politic Sarkozy pentru dinamismul său şi pentru convingerile puternice pe care le are.

"Voi fi unul dintre şefii de stat care îl vor sprijini pentru ca aceste convingeri, bune pentru cetăţenii Europei, bune pentru Europa Unită, să devină realitate", a afirmat Băsescu.

El a adăgat că Franţa este un prieten solid al României.

Băsescu a mai spus, în interviu, că nu crede că între SUA şi Franţa sunt dezacorduri majore în problema securităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici