Lista bolilor care s-au „upgradat“: apar în forme mai agresive, atacă şi persoanele tinere şi sunt greu de tratat

Medicii sunt alarmaţi: tratamentele "clasice" sunt de multe ori depăşite. Bolile sunt stimulate de noul nostru stil de viaţă. Astmul, bronşita, obezitatea, hipertensiunea şi bolile digestive afectează tot mai mulţi români şi apar în forme mai agresive, anunţă medicii.

27 afișări
Imaginea articolului Lista bolilor care s-au „upgradat“: apar în forme mai agresive, atacă şi persoanele tinere şi sunt greu de tratat

Lista bolilor care s-au „upgradat“: apar în forme mai agresive, atacă şi persoanele tinere şi sunt greu de tratat (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Ei avertizează că bolile s-au "upgradat" şi că medicamentaţia recomandată a rămas în urmă

În ultimii ani, mai multe boli "banale" s-au diversificat, au devenit deosebit de agresive şi au atacat categorii de vârstă la care nu apăreau în mod normal, au declarat pentru Gândul medici de diferite specialităţi, care avertizează că tratamentele "clasice" sunt, în multe cazuri, depăşite. De pildă, noua ţintă a astmului, boală genetică, ce apare în anii copilăriei, este tânărul de 30 de ani. De asemenea, infarctul miocardic acut a atacat, în ultimii ani, şi multe persoane sub 40 de ani.

Citeşte mai multe despre bolile cu agresivitate accelerată pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici