Lista staţiilor cu automate speciale pentru cartele de călătorie Metrorex

Metrorex a pus în funcţiune un număr de 35 de automate de vândut cartele de călătorie (AVC) în mai multe staţii de metrou, a anunţat vineri compania.

1430 afișări
Imaginea articolului Lista staţiilor cu automate speciale pentru cartele de călătorie Metrorex

Lista staţiilor cu automate speciale pentru cartele de călătorie Metrorex (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Staţiile în care sunt amplasate automate pentru vânzarea cartelelor sunt:

Potrivit Metrorex, automatul de vândut cartele (AVC) conţine un ecran de comandă (touch screen) poziţionat astfel încât să asigure o bună vizibilitate şi afişează un meniu uşor de folosit de către călător, în limbile română, engleză şi franceză.

Automatele acceptă la plată atât carduri bancare emise sub sigla VISA şi MasterCard, cât şi cash, bancnote de 1, 5, 10, 50 lei şi monede de 10 şi 50 bani. Călătorii trebuie să introducă suma exactă a contravalorii legitimaţiei de călătorie solicitată deoarece automatul nu acordă rest. Odată cu cartela, automatul acordă şi chitanţă nefiscală.

Guvernul a modificat la jumătatea lunii iunie normele de stabilire a preţurilor de călătorie cu trenul şi cu metroul prin introducerea unor prevederi care vor permite regiilor de transport să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, conform înţelegerii cu FMI.

Reţeaua de metrou din Bucureşti are o lungime de 69,2 de kilometri cale dublă, patru magistrale şi 51 de staţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici