Litoralul românesc, invadat de alge: Peste 5.200 de tone de alge au fost strânse luna aceasta de pe plaje

Peste 5.200 de tone de alge au fost strânse, luna aceasta, de pe plaje de către lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), cea mai mare cantitate provenind din zona Cazino - Victory din staţiunea Mamaia.

1586 afișări
Imaginea articolului Litoralul românesc, invadat de alge: Peste 5.200 de tone de alge au fost strânse luna aceasta de pe plaje

Litoralul românesc, invadat de alge: Peste 5.200 de tone de alge au fost strânse luna aceasta de pe plaje (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, Sistemul de Gospodărire al Apelor Constanţa a intervenit în zona Cazino - Victory, aflată în centrul staţiunii Mamaia, pentru a strânge algele de pe unele sectoare de plajă.

"Numai aseară (luni seară - n.r.), angajaţii ABADL au colectat de pe plaje 816 tone de alge, în special de pe unele sectoare din staţiunea Mamaia", a afirmat Cătălin Anton.

El a mai spus că în această lună au fost colectate de pe plajele de pe litoral aproximativ 5.200 de tone de alge, iar cantitatea care a fost strânsă de la începutul anului a depăşit 13.500 de tone.

Responsabilul de comunicare al Administraţiei Bazinale de Apă a precizat că ABADL a stabilit trei zone de intervenţie, respectiv Năvodari - Mamaia - Constanţa, Eforie - Costineşti şi Olimp - Vama Veche, şi va asigura în permanenţă personal pentru control şi intervenţie, inclusiv în zilele de weekend.

"Prezenţa alegelor se constată în cantităţi semnificative pe câteva sectoare de plajă din staţiunea Mamaia, din Constanţa şi din Eforie Sud. În restul sectoarelor de plajă prezenţa algelor este una nesemnificativă", a mai afirmat Cătălin Anton.

Peste 100.000 de turişti se află în aceste zile pe litoral, conform datelor centralizate de Poliţia Judeţeană Constanţa, însă numărul total al acestora este mai mare în condiţiile în care în statistici nu sunt cuprinse persoanele cazate la particulari sau în camping-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici