Video Liviu Dragnea, după discuţia cu Hans Klemm despre măsuri economice: Guvernul va organiza întâlniri cu companii

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, joi, după discuţia cu ambasadorul SUA Hans Klemm, pe tema măsurilor economice din programul de guvernare, că Executivul va organiza întâlniri cu companiile, el reierând ideea că aceste măsuri nu vor fi adoptate dacă vor afecta mediul de afaceri.

450 afișări

„Am discutat ( cu Hans Klemm, n.r.) despre noua guvernare şi despre noua echipă guvernamentală. Am deschis subiectul, eu, referitor la discuţiile care apărut despre noile prevederi din programul de guvernare şi am explicat ceea ce am spus şi public: avem o parte din companiile mari din România care, cu toate că au o cifră de afaceri foarte mare, raportează un profit mic. Şi interesul nostru e să vedem, împreună cu aceste companii, din discuţii şi întâlniri pe care le vor avea factorii guvernamentali, ce se poate face pentru ca şi ei să aibă un profit mai mare şi statul român să încaseze un impozit pe profit aferent mai mare”, a spus Dragnea.

El a arătat că, dacă se vor identifica soluţii care pot face bine tuturor părţilor, aceste măsuri vor fi adoptate.

„Dacă se vor identifica soluţii care pot avea efecte secundare asupra mediului de afaceri, nu se vor adopta. Şi de săptămâna viitoare vor avea loc aceste întâlniri organizate de către Guvern, la iniţiativa primului-ministru şi a ministrului de Finanţe”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că i-a transmis oficialului american că sub nicio formă cadrul fiscal din România nuş-i va pierde atractivitatea.

„Propunerea mea, adică intenţia anunţată sau anunţul făcut referitor la întâlnirile care vor avea loc intre factorii guvernamentali şi companiile respective şi chiar bănci a fost foarte apreciat, pentru că aşa şi trebuie să se şi întâmple. Şi am spus asta pentru că am înţeles că a apărut un zvon că vor fi controale la bănci. Nu există aşa ceva din partea Guvernului. Guvernul va avea o atitudine mult mai activă şi mult mai implicată în dialog”, a mai spus Dragnea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, după întrevederea cu liderul PSD Liviu Dragnea, că dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România poate fi afectată de noile măsuri economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici