Liviu Popa, noul şef al IGPR: A venit momentul în care trebuie să confirm încrederea primită

Noul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, marţi, că a venit acel moment în viaţă în care trebuie să confirme încrederea celor care i-au acordat-o, precizând că în perioada următoare va face o evaluare a IGPR, după care va stabili priorităţile şi le va prezenta ministrului Internelor.

200 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa, noul şef al IGPR: A venit momentul în care trebuie să confirm încrederea primită

Liviu Popa, noul şef al IGPR: A venit momentul în care trebuie să confirm încrederea primită (Imagine: www.mai-dga.ro)

Liviu Popa a spus că intenţionează să continue proiectele bune începute la nivelul Poliţiei Române şi să aducă unele noi pentru îmbunătăţirea imaginii instituţiei.

El a ţinut să le mulţumească şi colegilor din Direcţia Generală Anticorupţie, pe care condus-o din octombrie 2009, precum şi celor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, spunând că de fiecare dată a dovedit că în echipă se pot face lucruri importante.

Popa a precizat că perioada imediat următoare va face o evaluare la nivelul Poliţiei Române, după care va stabili priorităţile şi le va prezenta ministrului Internelor, Traian Igaş.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, marţi, eliberarea lui Petre Tobă din funcţia de şef al Poliţiei Române şi numirea în locul acestuia a lui Liviu Popa.

Igaş a precizat că deciziile au fost luate în urma verificărilor declanşate în scandalul de la Piatra Neamţ.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în octombrie 2009, de către Vasile Blaga.

Liviu Popa declara, după ce a fost numit, că este conştient că ar putea conduce instituţia doar până la eventuala cădere a Guvernului PDL, risc pe care însă, susţinea el, şi l-a asumat în momentul în care a acceptat propunerea.

El preciza că numirea sa la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a fost decisă de ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a fost privită de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei ca fiind firească.

"Mi s-a mai propus să ocup tot felul de funcţii, dar până acum am refuzat. Am acceptat pentru că încrederea ministrului Vasile Blaga mă onorează. Îmi asum riscul de a pleca de la conducerea DGA peste câteva luni, dacă va cădea Guvernul PDL. Oricum, eu voi merge înainte, indiferent de cine va fi ministru. În viaţă, uneori, mai poţi să şi pici. Dar pot spune că nu voi regreta niciodată că am acceptat această şansă. Aş fi regretat dacă nu aş fi acceptat", spunea atunci Liviu Popa.

Întrebat cum va reacţiona în cazul în care asupra lui vor exista presiuni cu privire la anumite dosare, fostul inspector şef susţinea că nu ar fi o noutate.

"Într-o ţară ca România, toată lumea interpreteză politic anumite dosare. Nu ar fi prima dată când s-ar face presiuni asupra mea să fac sau să nu fac unele lucruri. De fiecare dată le-am oprit la mine, astfel că şefii de servicii sau colegii mei nu le-au simţit. Şi de acum încolo voi proceda la fel", mai spunea Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici