Localizarea persoanelor care apelează 112, posibilă în scurt timp

Localizarea persoanelor care apelează serviciul 112 din reţelele de telefonie mobilă va fi posibilă în perioada următoare, iar până la 22 noiembrie va fi extinsă la nivelul întregii ţări, se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Localizarea persoanelor care apelează 112, posibilă în scurt timp

Localizarea persoanelor care apelează 112, posibilă în scurt timp

"Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a luat act de scrisoarea publică prin care Comisia Europeană chema România în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru funcţionarea serviciului 112. Cu toate acestea, MCTI apreciază drept pozitivă comunicarea Comisiei conform căreia României i s-a acordat un termen de trei luni de zile întârziere până la chemarea în faţa forului european de justiţie", se spune în comunicat.

Serviciile Comisiei apreciază că, în cazul României, serviciul 112 este complet funcţional, dar că încă îi lipseşte caracteristica de localizare apelantul din reţelele mobile, care ar permite serviciilor de urgenţă să găsească victimele accidentelor.

"În urmă cu două zile a avut loc testarea sistemului de localizare a apelurilor din telefonia mobilă, iar în perioada următoare sistemul se va implementa conform graficului transmis Comisiei. Termenul de realizare a localizării la nivelul întregii ţări este 22 noiembrie 2008 (...) De asemenea, mai punctăm faptul că procedura de infrigement este o procedura comunitară foarte strictă ce nu poate fi suspendată decât în momentul îndeplinirii complete a angajamentelor, lucru pe care România îl va realiza pâna la sfârşitul lunii noiembrie", se mai arată în comunicatul MCTI.

Comisia Europeană a decis joi să defere România şi Bulgaria Curţii Europene de Justiţie pentru inaccesibilitatea serviciului 112 şi pentru lipsa informaţiilor privind localizarea apelantului în ceea ce priveşte apelurile către 112, dar punerea în aplicare a deciziei va fi amânată cu trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici