Localnicii din Paşcani s-au supărat pe premier

Mai mulţi localnici din municipiul Paşcani s-au arătat nemulţumiţi de afirmaţia premierului Călin Popescu Tăriceanu, care a spus, duminică, la Rădăuţi, că la Paşcani "oamenii preferă să participe la activităţile din cârciumi decât la cele de voluntariat".

21 afișări
Imaginea articolului Localnicii din Paşcani s-au supărat pe premier

Localnicii din Paşcani s-au supărat pe premier (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu sunt de dimineaţă aici şi muncesc la înălţarea digului. Am trudit 30 de ani pentru casa mea şi nu vreau ca acum să fie distrusă de inundaţii", a declarat Ioan N., un localnic din Lunca Paşcani, zona cea mai expusă unor eventuale revărsări pe râul Siret.

La rândul său, un alt locuitor din Paşcani a spus că a venit să ajute la înălţarea digurilor din proprie iniţiativă, după ce a văzut la televizor apelul primarului localităţii, prin care acesta chema populaţia să sprijine autorităţile.

"Am lucrat vineri la dig şi am încărcat sute de saci cu nisip. Nu ştiu de unde a primit premierul Tăriceanu informaţia că la Paşcani oamenii stau în cârciumă în loc să sară în ajutor", a spus Nicolae Mărgineanu, un alt localnic.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Rădăuţi, că la Paşcani "populaţia preferă să participe la activităţile din cârciumi decât la cele de voluntariat".

"Solicit autorităţilor locale, prin intermediul mass-media, să mobilizeze populaţia şi prin activităţi de voluntariat să ajute la lucrările pe care dorim să le facem, în acest moment, destinate protecţiei gospodăriilor şi obiectivelor economice. În anumite localităţi unde organizarea a fost mai bună, forţele de intervenţie bazate pe voluntariat au şi acţionat deja. Dar în zone precum Paşcani am fost informat că lumea era mult mai tentată de ceea ce se întâmpla la cârciumile din zonă decât să ajute forţele de intervenţie care sunt dislocate în zonă şi care trebuie să intervină într-un interval scurt de timp", a declarat premierul.

Tăriceanu s-a aflat la Paşcani, duminică după-amiază, pentru a inspecta modul în care decurg lucrările la consolidarea digului. Premierul a refuzat să facă vreo declaraţie presei, vizita sa la Paşcani durând aproximativ o oră.

Zeci de voluntari din Paşcani au participat, vineri şi duminică, la consolidarea digului de la marginea localităţii. Sâmbătă, primarul municipiului Paşcani, liberalul Grigore Crăciunescu a mulţumit localnicilor pentru sprijinul acordat la consolidarea digului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Adăscăliţei a declarat pentru MEDIAFAX că o primă viitură pe râul Siret a trecut duminică seară prin dreptul Paşcaniului, iar digurile ridicate în zonă au făcut faţă, el adăugând că pericolul nu a trecut întrucât în zonă a plouat torenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici