Locuinţe de la Primărie pentru proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei

Municipalitatea va începe, până la sfârşitul anului, reabilitarea clădirilor din Centrul Istoric, proprietarii locuinţelor din această zonă urmând să fie mutaţi, începând din noiembrie, în locuinţe achiziţionate de municipalitate de pe piaţa liberă, a anunţat, luni, primarul Adriean Videanu.

10 afișări
Imaginea articolului Locuinţe de la Primărie pentru proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei

Locuinţe de la Primărie pentru proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei

În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) vor fi reabilitate zece imobile din Centrul Istoric al Bucureştiului, proiect în valoare de 7,2 milioane de euro, iar până la sfârşitul lunii octombrie va fi ales constructorul, potrivit arhitectului şef al proiectului de refacere a Centrului Istoric, Cătălin Cazacu.

Totodată, Palatul Voievodal Curtea Veche va fi redat circuitului turistic printr-un program de reabilitare în valoare de 13,2 milioane de euro. Alegerea constructorului se va face până la sfârşitul anului, pentru ca în primăvara anului viitor să înceapă execuţia lucrărilor.

Proiectul de reabilitare a clădirilor vechi va începe în zona pilot a Centrului Istoric (delimitată de Calea Victoriei - bulevardul I.C. Brătianu - Splaiul Independeţei - Bulevardul Regina Elisabeta), unde, potrivit evidenţelor municipale, locuiesc cu forme legale 126 de familii.

"Sunt 126 de familii în evidenţele noastre, care stau cu acte legale. Acestea se vor muta în locuinţe noi, pe care municipalitatea le-a achiziţionat de pe piaţa liberă. Cred că în jurul datei de 10 octombrie le recepţionăm şi le vom transfera la Primăria Sectorului 3, pentru că numai primăria de sector are dreptul de a atribui o locuinţă. Sper că până la data de 10-15 noiembrie deja să le atribuim", a precizat Videanu.

Locuinţele vor fi atribuite celor cu documente legale, a mai spus primarul Capitalei.

Primăria Capitalei a cumpărat trei blocuri, la începutul anului 2007, de la două societăţi de construcţii. Imobilele sunt situate pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte (sectorul 1) şi pe strada Drumul Siriului (sectorul 3, în zona Theodor Pallady). Firma SC Glina SA a vândut Primăriei Capitalei două blocuri situate pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, iar SC Gigant Construct SRL imobilul situat pe strada Drumul Gura Siriului.

Blocurile au în total 186 de apartamente (garsoniere, două şi trei camere) şi sunt dotate cu boxe şi parcări supra şi subterane.

Cele 186 de locuinţe vor fi date la schimb proprietarilor din zona pilot a Centrului Istoric (respectiv zona Lipscani, Doamnei, Calea Victoriei), potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici