Locuitorii din Voluntari au votat pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei - VIDEO

Mai mult de jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot din Voluntari şi-au exprimat opţiunea, duminică, şi la referendumul privind transformarea oraşului ilfovean în Sectorul 7 al Capitalei, 77% dintre voturile exprimate fiind în favoarea acestei măsuri.

527 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Voluntari au votat pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei - VIDEO

Locuitorii din Voluntari au votat pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Voluntari, Sandra Herea, pentru referendumul organizat în oraşul ilfovean Voluntari privind transformarea acestuia în sectorul 7 al Capitalei s-au prezentat 54% din cetăţenii cu drept de vot.

"Din cele 54% de voturi, 77% au votat pentru transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Sandra Herea.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei ilfovene Voluntari, din acest moment trebuie începute procedurile la nivelul judeţului Ilfov "care trebuie să ne lase să plecăm" şi un nou referendum la nivelul Capitalei "care trebuie să ne primească".

Pe lângă buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale şi cele pentru referendumul pentru diminuarea numărului de parlamentari, locuitorii din Voluntari au răspuns, duminică, şi la întrebarea dacă "sunt de acord cu transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei".

Video Stirileprotv.ro

Potrivit proiectului de aprobare a referendumului, transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei va aduce numai beneficii locuitorilor acestui oraş prin corelarea lucrărilor de infrastructură cu cele ale Bucureştiului şi prin accesul simplificat pentru locuitori la spitalele şi şcolile din Capitală.

Pe de altă parte, şapte asociaţii de locatari şi proprietari din zona Pipera, aflaţi în zona administrată de oraşul Voluntari, au susţinut că nu sunt de acord cu referendumul privind anexarea la Capitală, susţinând anexarea la zona Pipera, la sectorul 1 sau 2 al Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici