Locuitorii Snagovului vor circuit de Grand Prix în comună

Locuitorii celor cinci aşezări ale comunei Snagov au hotărât, prin referendumul organizat duminică, să construiască, pe actualul islaz, un circuit automobilistic, spaţii comerciale, restaurante, showroom-uri şi un hotel de patru stele, investiţia fiind de peste 300 de milioane de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Locuitorii Snagovului vor circuit de Grand Prix în comună

Locuitorii Snagovului vor circuit de Grand Prix în comună

Primarul comunei Snagov, Apostol Muşat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la referendumul organizat de autorităţi s-au prezentat 58 la sută dintre cele 4.900 de persoane cu drept de vot. În favoarea realizării proiectului au votat 97,5 la sută, în timp ce 2,5 la sută nu au fost de acord cu acesta.

"Următorul pas va fi înfiinţarea unei echipe de jurişti care să găsească pentru terenul în cauză o soluţie bună pentru comunitate şi simplă pentru evitarea birocraţiei", a mai spus primarul comunei Snagov.

În plus, primarul spune că realizarea acestei ivestiţii în localitate va duce la crearea de locuri de muncă.

Cu câteva zile în urmă, edilul Snagovului explica faptul că Primăria va percepe, în cazul acestui proiect, două taxe, una pentru autorizare şi alta pentru drumuri, fiecare dintre ele reprezentând 1 la sută din valoarea investiţiei. Aceasta ar însemna taxe de peste şase milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de bugetul actual al Primăriei.

Totodată, Primăria va mai percepe o taxă anuală de 1,45 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, ceea ce ar aduce, pentru totalul de 56 de hectare de teren, venituri anuale de 812.000 de euro, adăuga primarul.

Pe acest teren, compania South Pacific Group şi-a propus să înceapă, în următoarele luni, construcţia primului circuit Grand Prix One din România, care va include o pistă de automobilism, spaţii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele, potrivit dezvoltatorului.

George Prelea, preşedintele companiei dezvoltatoare, declara că partea de proiectare a circuitului este finalizată, ea fiind aceeaşi în cazul tuturor circuitelor de acest tip din lume.

În afară de pista de 3,8 kilometri, pe care se pot organiza curse de Formula 3, curse şi testări de maşini, proiectul include şi 60.000 de metri pătraţi de galerii comerciale - închiriate în principal firmelor de haine şi accesorii vestimentare - şi 90.000 de metri pătraţi, care vor fi destinaţi amenajării unor showroom-uri auto şi mai multor restaurante şi cafenele. Va fi construit şi un hotel de 140 de camere, clasificat la patru stele.

"Va fi un complex în care bărbaţii pot veni pentru curse şi pentru testarea maşinilor, iar femeile îşi pot ocupa timpul cu cumpărături. Vor fi şi locuri de joacă pentru copii. Restaurantele şi magazinele vor fi, preponderent, italiene. Proiectul va arăta identic cu celelalte Grand Prix-uri din lume. După un an de la începerea lucrărilor, când circuitul va fi deschis, ne aşteptăm la încasări anuale de sute de milioane de euro", spunea Prelea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici