Locurile de muncă din condiţii speciale, cuprinse într-un act normativ

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că persoanele care lucrează în condiţii speciale ar putea ieşi cu până la 13 ani mai repede la pensie, locurile de muncă din condiţii speciale sau deosebite urmând să fie stabilite printr-un proiect de act normativ.

708 afișări
Imaginea articolului Locurile de muncă din condiţii speciale, cuprinse într-un act normativ

Locurile de muncă din condiţii speciale, cuprinse într-un act normativ (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii a explicat că, în multe cazuri, patronii nu au mai negociat încadrarea unor posturi în condiţii speciale sau deosebite de muncă, deşi aceeaşi muncă, prestată într-un alt domeniu, este recompensată cu drepturile prevăzute de lege în acest sens.

Mihai Şeitan a declarat că toate locurile de muncă din condiţii deosebite sau speciale vor fi cuprinse într-un proiect de act normativ, care va fi finalizat într-un timp cât mai scurt, astfel încât în 2011, când va intra în vigoare noua Lege a pensiilor, acestea să poată fi remunerate corect.

Demnitarul a dat drept exemplu situaţia mecanicului de locomotivă, care poate lucra în alt domeniu decât CFR şi care nu este încadrat în condiţii deosebite de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici