Lombardia României cere ridicarea carantinei / Autorităţile locale cer ridicarea măsurilor la 6 săptămâni de la intrarea în carantină

  • La şase săptămâni de când oraşul Suceava şi alte opt localităţi din jur sunt în carantină, autorităţile locale cer ridicarea acestei măsuri.
  • Primarul Ion Lungu susţine că în doar trei zile, numărul celor infectaţi a scăzut de la 402 la 284
3447 afișări
Imaginea articolului Lombardia României cere ridicarea carantinei / Autorităţile locale cer ridicarea măsurilor la 6 săptămâni de la intrarea în carantină
Autorităţile din cel mai mare focar de COVID19 cer ridicarea carantinei, după ce numărul cazurilor confirmate a scăzut. 
 
"Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava nr. 12469/11.05.2020,  susţinută de argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, care evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu COVID -19 în judeţul Suceava în perioada 26.04.2020- 11.05.2020, a fost de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor 8 localităţi limitrofe, fiind supusă analizei membrilor CJCCI Suceava.", se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. 
 
Propunerea DSP a fost discutată şi transformată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va fi trimisă către autorităţile de la Bucureşti. 
 
”Numărul persoanelor active, aşa cum spune DSP, diferenţa dintre cei pozitivi şi cei vindecaţi este de 284, comparativ cu ultima cifră 402, cât era în data de 5.05. Dacă în data de 5.05 numărul persoanelor infectate la 1000 de locuitori era de 3,14, la data de vineri, 8.05 numărul a scăzut la 2,22 de persoane la 1000 de locuitori”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.
 
Carantina a fost impusă  în Suceava şi în alte 8 comune prin Ordonanţa Militară numărul 6. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici