Lucian Bode, băgat în şedinţă de sindicatele din MAI. Poliţiştii, scandalizaţi de salarii şi de modificarea legii pensiilor militare

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a discutat, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI, despre salarii şi modificarea legii pensiilor militare.

1254 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, băgat în şedinţă de sindicatele din MAI. Poliţiştii, scandalizaţi de salarii şi de modificarea legii pensiilor militare

Lucian Bode, băgat în şedinţă de sindicatele din MAI. Poliţiştii, scandalizaţi de salarii şi de modificarea legii pensiilor militare

La iniţiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, a avut loc marţi, la sediul MAI, o întâlnire de lucru între conducerea ministerului si reprezentanţi ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuţiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială şi cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

„Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele şi salariile de funcţie să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022. Acest lucru înseamnă că soldele şi salariile de funcţie vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023. Referitor la indemnizaţii/sporuri şi celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar şi poliţiştilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an”, arată MAI, într-un comunicat de presă.

În privinţa legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanţii sindicatelor prezenţi la întâlnire de faptul că va susţine toate amendamentele formulate şi asumate de instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îşi reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanţii sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluţii care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiţii de muncă”, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bode,
sindicat,
pensie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici