Lucian Bode despre Raed Arafat: Nimeni nu e de neînlocuit/ Ministrul s-a declarat „şocat” de preluarea unui pacient prin portbagaj

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că „nimeni nu e de neînlocuit”, referindu-se la secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), instituţie în subordinea MAI, referindu-se la scandalul de la Spitalul „Foişor”.

614 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode despre Raed Arafat: Nimeni nu e de neînlocuit/ Ministrul s-a declarat „şocat” de preluarea unui pacient prin portbagaj

Lucian Bode despre Raed Arafat: Nimeni nu e de neînlocuit

Lucian Bode a fost întrebat de jurnalişti, luni, cum comentează scandalul momentului, respectiv relocarea de la Spitalul „Foişor”, în care se cere demisia şefului DSU, Raed Arafat.

„Nimeni nu este de neînlocuit. (Mă refer - n.r.) inclusiv ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat, mă refer la toată lumea. Dar legat de Foişor (...), ca simplu cetăţean, am văzut şi eu ce am văzut cu toţii că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID, de mutare a pacienţilor... Mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord medic – pacient hotărăsc cum anume se face externarea”, a spus Bode.

Ministrul de Interne s-a declarat „şocat” de modul în care a fost preluat un pacient, în portbagajul maşinii aparţinătorilor.

„Am văzut acea imagine care ne-a şocat pe toţi când am văzut că un pacient este introdus în portbagajul unei maşini a aparţinătorilor. Şi am întrebat imediat ce se întâmplă şi am înţeles că medicul curant, împreună cu pacientul şi cu familia pacientului au hotărât, pentru că au aranjat în aşa fel maşina încât să poată fi transportată în maşina personală, să facă acest lucru. Dar eu spun că putem discuta foarte multe cauze, de ce s-a întârziat atât de mult, de ce doar după câteva ore după ce s-a semnat ordinul a venit şi acceptul managerului. Sunt multe de discutat, dar vorbim de cauze. Efectul l-am văzut cu toţii şi aşa ceva este inadmisibil să se mai întâmple”, a mai spus Lucian Bode.

Potrivit ministrului de Interne, era la îndemâna celor care au realizat aceste externări să introducă ambulanţe pentru fiecare pacient externat sau transferat.

„Eu niciodată nu aş fi lăsat pacienţii în miez de noapte să fie traumatizaţi, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo, proteste, protestatari, presa făcea datoria, nu a fost deloc în regulă în primul rând pentru pacienţi. Este un lucru din care trebuie să înveţe cu toţii (...)”, a mai spus ministrul.

El spune că nu l-ar putea demite pe Raed Arafat, pentru că este numit prin ordin al primul ministrului, dar a discutat despre intevenţie cu şeful DSU: „Eu personal i-am cerut atunci că găsească o soluţie urgent şi aţi văzut ca toţi bolnavii să fie transportaţi cu ambulanţa. După cum aţi putut observa, în a doua parte a intervenţiei bolnavii au fost externaţi sau transferaţi cu ambulanţele”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bode,
arafat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici