Lucian Iliescu, consilier în cadrul Primăriei Capitalei: Firea nu se va lăsa. Va merge până la capăt cu Târgul de Crăciun

Lucian Iliescu, consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că ideea organizării unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei este „total neinspirată”, dar, din câte ştie, primarul Gabriela Firea „nu se va lăsa” şi „va merge până la capăt”.

1699 afișări
Imaginea articolului Lucian Iliescu, consilier în cadrul Primăriei Capitalei: Firea nu se va lăsa. Va merge până la capăt cu Târgul de Crăciun

Lucian Iliescu, consilier în cadrul Primăriei Capitalei: Firea nu se va lăsa. Va merge până la capăt cu Târgul de Crăciun

„Decizia doamnei Firea de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este total neinspirată. Este o greşeală foarte mare, dar, din ce o cunosc eu, şi din experienţa pe care o am alături de ea, doamna Firea nu se va lăsa şi va merge până la capăt cu acest târg. Nu renunţă, chiar dacă şi premierul a atenţionat-o. Este ambiţioasă şi mai puternică în Bucureşti decât Mihai Tudose”, a declarat consilierul.

Contactaţi de reporterii Mediafax, oficialii Primăriei Capitalei nu au făcut comentarii legate de incidentele din Piaţa Victoriei, generate de manifestanţii care sunt revoltaţi de organizarea unui târg de iarnă în faţa Guvernului.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să demonteze schelele puse de Primăria Municipiului Bucureşti pentru Târgul de Crăciun, ce ar urma să aibă loc în intervalul 5-17 decembrie, ei spunând că vor să „îşi ia piaţa înapoi” şi că nu sunt de acord cu iniţiativa municipalităţii.

Mai mulţi protestatari s-au adunat, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Victoriei, din Capitală, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei, acolo unde mai mulţi angajaţi ai Municipalităţii au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piaţa Victoriei şi au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuţelor de Crăciun. În Piaţa Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeţi din beton şi mai multe structuri metalice.

Pe parcursul zilei au fost mai multe incidente înregistrate între manifestanţi şi jandarmi.

Protestatarii susţin că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piaţa”, locul în care, începând din ianuarie, îşi manifesta dezaprobarea faţă de măsurile guvernului. Ei strigă: „Vrem spitale, nu târguri penale!”, „Nu cedăm Piaţa Victoriei!”, "Firea, nu uita, piaţa nu-i Belina ta!”.

Ei s-au luat la ceartă cu jandarmii mobilizaţi în zonă şi, ulterior, au dărâmat unul dintre gardurile puse de jur împrejurul pieţei.

În perioada 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, Primăria Capitalei va organiza un târg de sărbători.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 5 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis Agenţiei de presă MEDIAFAX.

Tot instituţia condusă de Gabriela Firea precizează, pentru MEDIAFAX, că în Piaţa Victoriei va avea loc pe 31 decembrie, între orele 19.00 şi 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.
Primăria Capitalei precizează totodată că Piaţa Victoriei a fost aleasă ca locaţie pentru cele două evenimente, respectiv „Târgul de sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă” şi „Revelion 2017-2018”, deoarece în Piaţa Constituţiei, între 1-27 decembrie 2017, se desfăşoară "Târgul de Crăciun", iar în Piaţa Universităţii va avea loc un alt eveniment, în aceeaşi perioadă.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, "este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora".

Târgul va fi amenajat de Municipalitate în Piaţa Victoriei, acolo unde, în fiecare duminică, sunt organizate proteste.

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă vineri seara pentru a manifesta faţă de iniţiativa Municipalităţii de organziarea a târgului. Ei au scandat: „Firea, nu uita, asta nu e piaţa ta”, „PSD, ciuma roşie”, „Trădătorii”, „Demisia”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici