Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, despre Cuminţenia Pământului: Comisioane de rambursare între 100.000 şi 200.000 de lei. Când vor fi daţi banii înapoi

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că rambursarea banilor donatorilor care au participat la subscripţia publică pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului înseamnă costuri între 100.000 şi 200.000 de lei, cu comisioanele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

592 afișări
Imaginea articolului Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, despre Cuminţenia Pământului: Comisioane de rambursare între 100.000 şi 200.000 de lei. Când vor fi daţi banii înapoi

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, despre Cuminţenia Pământului: Comisioane de rambursare între 100.000 şi 200.000 de lei. Când vor fi daţi banii înapoi

Întrebat ce se va întâmpla cu banii strânşi în cadrul campaniei, ministrul Culturii a declarat că vor fi rambursaţi până în 31 decembrie 2017.

„În acest moment există discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru că rambursarea banilor implică nişte costuri de comisioane bancare şi costuri de rambursare a banilor de către operatorii de SMS-uri. Există o cifră, nu este final, e doar estimată între 100.000 şi 200.000 de lei din comisioane. Vom identifica sursa, dacă nu reuşim să negociem cu băncile să nu perceapă aceste comisioane, iar banii vor fi rambursaţi conform Hotărârii de Guvern până la 31 decembrie 2017, urmând să vedem ce facem mai departe”, a spus Lucian Romaşcanu.

Întrebat dacă vor fi daţi toţi banii înapoi, chiar şi cei prin SMS-uri, ministrul a răspuns afirmativ.

Ministrul Culturii a participat, marţi, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la prima şedinţă solemnă a Comisiei Parlamentului României pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului.

În cadrul campaniei de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi ,„Cuminţenia Pământului", lansată oficial în luna mai 2016 de către Guvenul Cioloş şi Ministerul Culturii, ar fi urmat să fie strânsă suma de şase milioane de euro.

Preţul pentru achiziţia operei "Cuminţenia pământului", negociat de către Ministerul Culturii din vremea Guvernului Cioloş şi actualii proprietari ai statuii, moştenitorii inginerului Gheorghe Romaşcu, era de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro ar fi trebuit să fie alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro din colectă publică. În cele din urmă tranzacţia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnaţi anul acesta celor care au donat pentru opera de artă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici