Lucrări de infrastructură pe Calea Victoriei: "Va putea fi străbătută la pas de către pietoni" - GALERIE FOTO

Muncitorii au început lucrările la reamenajarea Căii Victoriei, unul dintre cele opt proiecte majore de infrastructură rutieră care se desfăşoară în Capitală, pe timpul verii. Scopul lucrarii este transformarea acestei artere în zona de promenadă a Centrului Bucureştiului.

1108 afișări
Imaginea articolului Lucrări de infrastructură pe Calea Victoriei: "Va putea fi străbătută la pas de către pietoni" - GALERIE FOTO

Lucrări de infrastructură pe Calea Victoriei: "Va putea fi străbătută la pas de către pietoni" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lucrările de extindere a trotuarelor se desfăşoară în această vară pe Calea Victoriei, "odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, (...) care preia o parte importantă din traficul de la Nord la Sud", a spus în iunie primarul Sorin Oprescu.

"Scopul lucrării este transformarea acestei artere in zona de promenadă a Centrului Bucureştiului. La finalul lucrărilor, strada va putea fi străbătută la pas de către pietoni, de la Guvern şi până la Cheiul Dâmboviţei", a declarat edilul.

Lucrările includ şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări este obţinut prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil. Traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie cu sens unic, creându-se în preajma intersecţiilor o a treia banda de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta. De asemenea, vor fi montaţi bolarzi pe marginea trotuarelor care să îi împiedice pe şoferi să parcheze pe trotuar, a spus Oprescu.

"Vorbim despre lucrări de reabilitare şi modernizare a acestei artere, între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei. În plus, va fi modernizată şi reţeaua de iluminat public prin montarea de stâlpi noi. Proiectul prevede şi refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban, prin montarea de bănci pentru odihnă şi de jardiniere cu flori pentru decorarea zonei. Termenul de finalizare a lucrărilor pe toată artera, inclusiv pistele de biciclete, este prevăzut pentru decembrie 2014, în funcţie de condiţiile meteorologice. Însă, facem tot ce putem pentru ca modernizarea arterei Calea Victoriei să fie gata până pe 15 septembrie", a declarat Oprescu.

Costul acestui proiect este de 8,7 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici