Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac au fost reluate

  • Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac au fost reluate.
  • Cu ajutorul condiţiilor meteorologice adecvate şi a unei noi tehnologii de construcţie, se estimează că noua construcţie va fi finalizată în doar câteva zile.
  • Noua construcţie va avea cel puţin 20 de camere.
255 afișări
Imaginea articolului Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac au fost reluate

Iniţiatorii proiectului anunţă că a fost reluată munca de edificare şi extindere a celui de-al 17-lea Hotel de Gheaţă.

„Art & Ice” se apropie de forma prevăzută la debutul proiectului, camerelor deja finalizate şi deschise vizitatorilor încă din perioada Crăciunului 2023, adăugându-li-se noi încăperi.

Cu ajutorul condiţiilor meteorologice adecvate înregistrate în ultimele zile (a crescut grosimea stratului de zăpadă şi temperaturile au fost preponderent negative), dar şi datorită folosirii unei noi tehnologii de construire (o parte importantă a camerelor este edificată cu ajutorul unor baloane gigant umflate la presiune mare, peste care se pulverizează zăpadă şi apă, ce se solidifică mai ales în timpul nopţii), lucrările se derulează într-un ritm bun, astfel că există toate speranţele ca, în câteva zile, să fie finalizat noul Hotel de Gheaţă.

Echipa coordonată de sculptorul Eugen Petri lucrează la interior, la efectuarea decoraţiunilor şi a „mobilierului” fiecărei camere.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de
gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici