Lucrezi la calculator? Iulia Drăgoi iţi arată 3 exerciţii pentru corectarea spatelui

  • Munca la birou îţi poate provoca dureri lombare dacă nu eşti atent la poziţia spatelui când stai aşezat pe scaun
  • Fizioterapeutul Iulia Drăgoi îţi arată 3 exerciţii simple care te ajută să scapi de dureri
  • Iulia recomandă fizioterapia pentru problemele la nivelul coloanei lombare
956 afișări

Dacă stai aşezat multe ore pe zi la birou, trebuie să ştii că este esenţial să ai o postură corectă a spatelui. În caz contrar vei resimţi consecinţele, durerile mari de spate s-ar putea să îţi creeze un discomfort la locul de muncă.

Iulia Drăgoi este un fizioterapeut de succes din Timişoara, ea îţi spune că durerea de spate este foarte comună la persoanele sedentare, hernia de disc poate fi una dintre cauze. Uite ce trebuie să faci pentru a evita aceste neplăceri!

„Vă propun câteva lucruri simple pentru o postură corectă la locul de muncă şi prevenirea riscului de apariţie a durerilor de spate. Evită poziţile greşite la locul de muncă dacă eşti un utilizator de computer şi schimbă cât mai des posturile. Sprijină omoplaţii pe spatarul scaunului şi relaxează coatele şi antebraţele pe birou", recomandă Iulia Drăgoi. 

Totodată, „streching-ul e foarte important. Rămâi cu coatele pe masă şi intinde musculatura spatelui de cât mai multe ori pe zi. Dacă simţi durere sau tensiune cervicală, antrenează-ţi frecvent musculatura braţelor şi a omoplaţilor", a mai spus fizioterapeutul. 

Potrivit acesteia, în urma studiului pe care l-a realizat împreună cu colegii săi pe un grup de utilizatori de computer a reieşit că peste 70% dintre aceştia au raportat dureri localizate la nivelul coloanei lombare. 50% dintre pacienţi au ales fizioterapeutul pentru tratament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici